
Ingrediënten voor een koolhydraatarme tortilla met kebab
- 1 a 2 mama lupes tortilla’s
- 100 gram kip reepjes
- 1 1/2 el kebab kruiden
- 1 el olijfolie
- handvol sla
- 1 el Griekse yoghurt
- snufje zout
- 1 el mayo
- 1 tl knoflook poeder
- 1/2 tl kebab kruiden
Bereiding tortilla met kebab
Begin met het marineren van de kipreepjes. Snijd eerst de kip in reepjes, mocht je deze niet kant en klaar gekocht hebben. Voeg daarna de reepjes toe aan een mengkom. Voeg daarna 1 el olijfolie toe en roer goed door. Vervolgens voeg je de kebabkruiden toe en mengt dit goed door de kipreepjes heen. Dek daarna de mengkom af met een stuk huishoudfolie en laat dit vervolgens voor 30 minuten marineren.
Vervolgens begin je met het maken van de saus. Roer de yoghurt, mayo, knoflookpoeder, zout en 1/2 tl kebabkruiden met elkaar. Zet het sausje daarna in de koelkast tot je het kunt gebruiken.
Na 30 minuten marineren ga je de kipreepjes gaar bakken in een koekenpan.
Beleg daarna een mama lupes tortilla met een schepje saus, een handje vol sla en de kebab reepjes. Je kunt ervoor kiezen om de tortilla dubbel te vouwen of op te rollen.
Eetsmakelijk!
p.s. heb je vragen of tips? Laat het mij weten. Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je mij op social media tagt. Dit kan op Facebook of via Instagram met @anne.funhealthyfood