• Facebook
  • Instagram
  • E-mail
Fun and healthy food
  • Home
  • Over Fun and Healthy food
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Toetjes
    • Tussendoortjes
    • Koeken
    • Taart & Cake
    • Sinterklaas
  • Blog
  • Zakelijk
    • Samenwerken met Fun and Healthy food
    • Mediakit
    • Portfolio
    • Disclaimer
  • Contact
30 september 2019

Koolhydraatarme pindakaas cake

by Anne Verhoeve

Wie houdt er nou niet van pindakaas? Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende soorten pindakaas. Zelf heb ik nog steeds een zwak voor de simpele smeuïge pindakaas. Ik zoek wel een pindakaas die het laagst in koolhydraten is. Voorheen was dit altijd bij de Lidl, maar helaas hebben ze hier het recept van veranderd en dus ook de koolhydraten omhoog gedaan. (jammer lidl…). Nu had ik van iemand een pot Naturel pindakaas gekregen, van de pindakaaswinkel. Hier zit maar 9.7 koolhydraten in per 100 gram. Voor dit recept heb ik deze pindakaas gebruikt. Je hebt echter nog meer soorten pindakaas, die nog lager zijn in koolhydraten! Met de pindakaas maakte ik deze heerlijke koolhydraatarme pindakaas cake. Voor een verrassingseffect heb ik er chocolade cranberries door gedaan van het merk Chokay. De cake is alleen koolhydraatarm als je de cranberries eruit laat. Anders wordt het een koolhydraatbeperkte pindakaas cake. Benieuwd? Lees dan snel verder!

koolhydraatarme pindakaas cake

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme pindakaas cake?

  • 200 gram Naturel pindakaas
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 200 gram eieren (ca 4 stuks)
  • 20 gram Cacao
  • 45 gram Steviala kristal sweet
  • 75 gram gehakte pecannoten
  • zakje Dark Cranberries Chokay

Hoe maak je de pindakaas cake?

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens voeg je alle ingrediënten, behalve de cranberries en pecannoten in een mengkom. Klop het geheel daarna zo’n 2 minuten luchtig op. Daarna spatel je de gehakte pecannoten door het mengsel. Vervolgens hak je de cranberries nog in kleinere stukken en voeg dit ook toe aan het mengsel. Daarna meng je het geheel goed door. Voeg het beslag in een (siliconen) cakevorm. Als je geen siliconen vorm gebruikt, zorg dat je de vorm dan goed invet. Vervolgens bak je de koolhydraatarme pindakaas cake voor ongeveer 45 minuten in de oven. Laat hem daarna buiten de oven volledig afkoelen.

koolhydraatarme pindakaas cake
Voedingswaarden mét dark cranberries

De koolhydraatarme pindakaas cake snijdt je in ongeveer 12 plakken. De voedingswaarden zijn per plak.
Kcal: 280
Kh: 3.76
Ei: 7.6
Vet: 25

Voedingswaarden zonder dark cranberries

De cake snijdt je in ongeveer 12 plakken. De voedingswaarden zijn per plak.
Kcal: 260
Kh: 2.4
Ei: 7.5
Vet: 24.2

Tips
  • Liever een ander soort cake maken? De salty karamel cupcakes zijn ook op basis van griekse yoghurt!

Heb je de koolhydraatarme pindakaas cake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:
error

Berichtnavigatie

Koolhydraatarme notenbrood met blauwe bessen
Koolhydraatarme nacho’s met gehakt ovenschotel

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Facebook

Pagina’s

  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Mediakit
  • Over Fun and Healthy food
  • Recepten
  • Samenwerken met Fun and Healthy food
  • Zakelijk

Nieuwste berichten

  • Koolhydraatarme witte chocolade rocky road
  • Koolhydraatarme s’mores karamel koeken
  • Review Simply low-carb 3 weken plan
  • Koolhydraatarme sushi pokebowl
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
error

Heb je genoten van de site? Deel het met je vrienden :)

  • Follow by Email
  • Facebook
    Facebook
  • Twitter
  • Instagram