• Facebook
  • Instagram
  • E-mail
Fun and healthy food
  • Home
  • Over Fun and Healthy food
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Toetjes
    • Tussendoortjes
    • Koeken
    • Taart & Cake
    • Sinterklaas
  • Blog
  • Zakelijk
    • Samenwerken met Fun and Healthy food
    • Mediakit
    • Portfolio
    • Disclaimer
  • Contact
8 oktober 2020

Koolhydraatarme speculaas granola

by Anne Verhoeve

De R is weer in de maand en iedereen gaat weer over op de herfstige recepten. Zo ook met speculaaskruiden! Zelf ben ik erg fan van de kruidenmixen van Green Gypsy. Zij maken erg leuke en lekkere varianten met kruidenmixen. Voor dit recept heb ik de speculaas kruiden gebruikt. Je keuken gaat onwijs heerlijk ruiken! De granola zelf is een echte aanrader als je gek bent op speculaas. In dit recept heb ik ervoor gekozen om voor onszelf ook mini speculaasjes toe te voegen. Deze zijn verkrijgbaar in deNotenshop. Echter om het koolhydraatarm te houden, kun je die eruit laten! Benieuwd naar het recept? Hieronder lees je mijn variant van de koolhydraatarme speculaas granola.

Ingrediënten voor de koolhydraatarme speculaas granola

  • 50 gram pecannoten
  • 30 gram walnoten
  • 50 gram amandelen
  • 20 gram notenmix gruis
  • 50 gram macadamia noten
  • 100 gram paranoten
  • 30 gram pittenmix
  • 20 gram lijnzaad fijn gemalen
  • 40 gram Steviala Sweet & Gold
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 1 el speculaaskruiden Greengyspsy
  • Snufje zout
  • Optioneel, niet koolhydraatarm: Mini speculaasjes

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom 
  • Weegschaal 

Bereiding van de speculaas granola

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens hak je de paranoten, macadamia noten, amandelen, walnoten en pecannoten in stukjes. Voeg dit daarna toe aan de mengkom. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe aan de mengkom. Meng daarna met je handen alles goed door elkaar. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Daarna verspreid je de noten op de bakplaat. Bak vervolgens de koolhydraatarme speculaas granola voor 15 a 20 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen. Bewaar vervolgens de speculaas granola in een afgesloten pot. De koolhydraatarme speculaas granola is ongeveer 1.5-2 weken goed houdbaar.

Tips

Liever een ander soort granola maken? Wat dacht je van de nieuwe worteltaart granola? Of de briscotti pistache granola? Ook heb ik nog een lekker receptje voor citroen granola! Of kies je toch liever voor Salty Karamel granola of de chocolade granola? Genoeg keuze op de website!

Heb je de koolhydraatarme speculaas granola gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:
error

Berichtnavigatie

Koolhydraatarme worteltaart granola
Koolhydraatarme brownie shortbread

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Facebook

Pagina’s

  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Mediakit
  • Over Fun and Healthy food
  • Recepten
  • Samenwerken met Fun and Healthy food
  • Zakelijk

Nieuwste berichten

  • Koolhydraatarme witte chocolade rocky road
  • Koolhydraatarme s’mores karamel koeken
  • Review Simply low-carb 3 weken plan
  • Koolhydraatarme sushi pokebowl
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
error

Heb je genoten van de site? Deel het met je vrienden :)

  • Follow by Email
  • Facebook
    Facebook
  • Twitter
  • Instagram