• Facebook
  • Instagram
  • E-mail
Fun and healthy food
  • Home
  • Over Fun and Healthy food
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Toetjes
    • Tussendoortjes
    • Koeken
    • Taart & Cake
    • Sinterklaas
  • Blog
  • Zakelijk
    • Samenwerken met Fun and Healthy food
    • Mediakit
    • Portfolio
    • Disclaimer
  • Contact
8 oktober 2020

Koolhydraatarme worteltaart granola

by Anne Verhoeve

Met de herfstige dagen in het vooruitzicht, zijn de smaken en geuren van kaneel erg populair in de keuken. Zo wordt er in de najaar veel vaker gebakken met kaneel, nootmuskaat, kruidnagel. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere worteltaart met roomkaas frosting. Op basis van de worteltaart, heb ik deze koolhydraatarme worteltaart granola bedacht. Heerlijke smaken van de worteltaart, maar dan wat gezonder. Je kunt zo elke ochtend starten met een bakje kwark en de worteltaart granola! Vol van smaak en een heerlijke bite van verse noten. Wil je dit recept helemaal koolhydraatarm houden? Laat dan de gedroogde cranberry’s eruit. Al nieuwsgierig geworden? Hieronder lees je hoe ook jij dit kan maken!

koolhydraatarme worteltaart granola

Ingrediënten voor de koolhydraatarme worteltaart granola

  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram walnoten
  • 30 gram hazelnoten
  • 40 gram gedroogde cranberry’s
  • 50 gram pittenmix
  • 50 gram julienne wortel
  • 25 gram lijnzaad
  • 40 gram Steviala Sweet & Gold
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 3 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 0.5 tl kruidnagel
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom 
  • Weegschaal 

Bereiding van de worteltaart granola

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens hak je de pecannoten, walnoten en hazelnoten in stukjes. Voeg dit daarna toe aan de mengkom. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe aan de mengkom. Meng daarna met je handen alles goed door elkaar. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Daarna verspreid je de noten op de bakplaat. Bak vervolgens de koolhydraatarme worteltaart granola voor 15 a 20 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen. Bewaar vervolgens de worteltaart granola in een afgesloten pot. De koolhydraatarme worteltaart granola is ongeveer 1.5-2 weken goed houdbaar.

Tips

Liever een ander soort granola maken? Wat dacht je van de briscotti pistache granola? Of de frissere citroen granola? Of kies je toch liever voor Salty Karamel granola of de chocolade granola? Genoeg keuze op de website!

Heb je de koolhydraatarme worteltaart granola gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:
error

Berichtnavigatie

Koolhydraatarme kaneel donuts
Koolhydraatarme speculaas granola

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Facebook

Pagina’s

  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Mediakit
  • Over Fun and Healthy food
  • Recepten
  • Samenwerken met Fun and Healthy food
  • Zakelijk

Nieuwste berichten

  • Koolhydraatarme witte chocolade rocky road
  • Koolhydraatarme s’mores karamel koeken
  • Review Simply low-carb 3 weken plan
  • Koolhydraatarme sushi pokebowl
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
error

Heb je genoten van de site? Deel het met je vrienden :)

  • Follow by Email
  • Facebook
    Facebook
  • Twitter
  • Instagram