Koolhydraatarme aardbei zandgebak

De koolhydraatarme aardbei zandgebak ziet er niet alleen onwijs lekker uit, maar smaakt ook heerlijk. Een klein taartje met een machtige smaak. Het koolhydraatarme banketbakkersroom heeft wel een aantal uur nodig voordat dit genoeg opgesteven is. Houdt hier rekening mee voordat je het recept kunt uitserveren. In dit recept is er gebruik gemaakt van Steviala kristal sweet. Hierdoor is dit recept suikervrij. Door het gebruik van amandelmeel wordt het recept koolhydraatarm. Hierdoor kun ook jij genieten van een stukje gebak tijdens een koolhydraatarm en/of suikervrij levensstijl.

Ingrediënten voor de koolhydraatarme aardbei zandgebak

bodem
banketbakkersroom
topping
  • aardbeien

Bereiding aardbei zandgebak

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden hete lucht.

Banketbakkersroom

Doe de drie eidooiers in een mengkom met een scheutje slagroom. Klop dit vervolgens goed op met een vork. Leg vervolgens 2 gelatine blaadjes in een kom met koud water. Laat dit circa 5 minuten weken. Daarna voeg je de rest van de slagroom in een steelpannetje en laat je dit warm worden. Als het warm is, voeg je de gelatine blaadjes toe samen met de vanille extract en de Kristal Sweet. Blijf  vervolgens roeren tot alles gesmolten is. Voeg daarna langzaam en al roerend de eidooiers toe aan het steelpannetje. Blijf het mengsel roeren tot het dik begint te worden. Doe daarna het vuur uit en blijf roeren tot het mengsel de dikte krijgt van een dikke kwark. Giet vervolgens het mengsel in een ondiepe schaal en dek af met een stuk huishoudfolie. Zet dit weg in de koelkast tot je het weer verder kunt gebruiken.

Bodem

Snijd de roomboter in kleine blokjes en klop dit samen met de suikervervanger in een mengkom. Klop dit door tot het romig wordt. Voeg daarna de ei eraan toe en mix dit kort door. Tot slot voeg je de overige ingrediënten toe en mixt dit voor ca 1 minuut op hoge tempo. Bekleed een ronde bakvorm van 18cm met bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem. Maak daarnaast een opstaand randje van ca 3 centimeter van het deeg. Bak daarna voor 20-25 minuten in de oven. Controleer na 20 minuten of de randjes bruin geworden zijn, anders bak je hem nog 5 minuten langer. Laat daarna de bodem buiten de oven afkoelen.

Als de bodem afgekoeld is, verdeel je de banketbakkersroom over de bodem. Daarna zet je de taart in de koelkast voor ca. 3 uur. Controleer vervolgens of de banketbakkersroom stijf geworden is. Verdeel daarna de aardbeien op de banketbakkersroom en zet voor nog ca. 2 uur in de koelkast.

De taart is klaar om uit te serveren.

tip: bestrooi de bovenkant met Steviala Frost.

 

Veel liefs,

Anne

p.s. Heb je de koolhydraatarme aardbei zandgebak gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op Social Media. Dit kan via Facebook of via Instagram door @anne.funhealthyfood te taggen!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.