Koolhydraatarme pasta carbonara

Een makkelijke en snelle koolhydraatarme pasta carbonara op je bord toveren? Dat kan nu met het volgend recept. Door het gebruik van de Dreamfields Pasta, is de pasta koolhydraatarm. De pasta is verrijkt met extra vezels en eiwitten. Per portie van 56 gram bevat de pasta5 gram aan vezels en 10 gram aan eiwitten. Op de verpakking staat echter per 100 gram, 73 gram koolhydraten. Dit komt omdat een groot gedeelte niet opneembaar zijn, doordat ze ingekapseld zitten. Bij een ketogeen dieet wordt dit product afgeraden. Mocht je netto koolhydraten tellen, valt dit product onder koolhydraatarm. De pasta is verkrijgbaar bij www.afvallenmetbregje.nl . Dit recept is gebaseerd op 2 personen. Wil je liever een ander koolhydraatarme pasta recept proberen? Probeer dan eens de pasta met champignonsaus. Dit is ook een lekkere en makkelijke maaltijd om te maken.

Ingrediënten voor de koolhydraatarme pasta carbonara

  • 110gram dreamfields pasta
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 150 gram spekjes
  • 250ml slagroom
  • 1el arrowroot
  • snufje zout en peper
  • optioneel: geraspte kaas
  • optioneel: salade

Bereidingswijze pasta carbonara

De pasta wordt bereid op de exacte manier als normale pasta. Begin met een grote pan gevuld met ruim water. Voeg hier en snufje zout aan toe. Zodra het water begint te koken, voeg je voorzichtig de pasta toe. Kook de pasta voor 9 minuten.

Ga vervolgens door met het fijn hakken van de knoflook. Bak de knoflook daarna samen met de spekjes in een koekenpan. Laat de spekjes krokant bruin worden. Voeg vervolgens de slagroom toe en roer het geheel goed door. Daarna voeg je de arrowroot toe en roert het geheel door. Laat daarna zachtjes pruttelen tot de saus indikt. Voeg vervolgens naar smak nog zout en peper toe.

Na 9 minuten koken is de pasta klaar. Giet vervolgens de pasta af in een vergiet. Verdeel dan de pasta over twee borden. Schep daarna de saus erover. Optioneel kun je vervolgens nog geraspte kaas over strooien.

Serveer de pasta met een lekkere frisse salade. De gemengde salade voor 1 euro bij de AH of Jumbo is simpel, makkelijk en snel. Ook kun je ervoor kiezen om een groene italiaanse salade mix te gebruiken. Om het gerecht koolhydraatarm te houden, voeg je het zakje pitten-crouton-gedroogde tomaatmix niet toe.

Eetsmakelijk!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.