Koolhydraatarme worteltaart

Een fijn en lekker recept voor een koolhydraatarme worteltaart! De worteltaart zelf heeft een fijne bite van de wortel en de pecannoten. Daarnaast is hij heerlijk gezoet met Steviala Kristal Sweet Vanille. Het lijkt een moeilijke taart om te maken, maar niets is anders waar. Ik denk dat iedereen dit recept wel kan maken. Nog geraspte wortel over? Dan heb je misschien ook interesse in de koolhydraatarme wortel cheesecake bars.

Koolhydraatarme worteltaart

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme worteltaart?

Vulling

Hoe maak je de worteltaart?

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens klop je de gesmolten roomboter met het slagroom, eieren, kristal sweet, kaneel, speculaaskruiden en snufje zout met elkaar. Daarna voeg je het amandelmeel, kokosmeel en wijnsteenbakpoeder toe. Meng dit vervolgens tot een homogeen mengsel. Tot slot spatel je de pecannoten en wortel erdoorheen.

Verdeel daarna het beslag over 2 bakvormen van ongeveer 20cm groot. Bak de koolhydraatarme worteltaart voor 45 minuten in de oven. Laat daarna volledig buiten de oven afkoelen.

Vulling

Als de koolhydraatarme worteltaart is afgekoeld ga je verder met de vulling. Klop de roomkaas samen met de roomboter romig op. Daarna voeg je de Frost toe en klop dit samen romig op. Proef of je de vulling zoet genoeg vindt, anders voeg je er nog wat Frost aan toe. Schep vervolgens de vulling in een spuitzak en leg deze voor minimaal 15 minuten in de koelkast.

Pak daarna beide bakvormen erbij en haal de taarten uit de bakvormen. Verdeel vervolgens de vulling op de bovenkanten van de taarten. Stapel daarna de twee taarten met elkaar en smeer met een spatel de vulling gelijkmatig over bovenkant. Zet de koolhydraatarme worteltaart vervolgens in de koelkast voor minimaal 1 uur.

Bestrooi de bovenkant nog met wat Frost en gehakte pecannoten.

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn berekend uitgaande van 12 porties.
Kcal: 373
Kh: 4.3
Ei: 10.1
Vet: 29.4

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt via social media. Je kunt mij dan taggen op instagram met @anne.funhealthyfood of op Facebook!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.