Koolhydraatarme salty karamel granola

Hier thuis eten we vaak yoghurt in de ochtend. Om de yoghurt wat leuker te maken, zijn granola’s een fijne uitkomst. Daarnaast kun je granola ook als topping gebruiken voor taarten. Dit recept voor koolhydraatarme salty karamel granola is bedacht als topping voor een kwarktaart. Echter vinden wij hem zo ontzettend lekker, dat hij ook lekker is om zo te snoepen. Of in de ochtend op de yoghurt. Daarnaast is hij ook lekker als toetje, bovenop een Jell-o toetje. Kortom de koolhydraatarme salty karamel granola is voor veel doeleinde te gebruiken! Wederom is er gebruik gemaakt van een suikervervanger van Steviala, namelijk de Ery-Bronze. Als extra crunch heb ik er stukjes Chokay Almond Sea Salt chocolade door gedaan. Tot slot natuurlijk de Salty Caramel Saus van Callowfit! Kortom, genoeg lekkers!

koolhydraatarme salty karamel granola

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme salty karamel granola?

Hoe maak je de granola?

Eigenlijk is het maken van de koolhydraatarme salty karamel granola erg makkelijk. Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden hete lucht. Vervolgens voeg je alle ingrediënten in een keukenmachine. Pulseer daarna het geheel tot een grof gehakt geheel. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Leg daarna de gehakte notenmengsel op de bakplaat. Verspreid dit vervolgens uit over de hele bakplaat. Bak daarna voor 18-20 minuten in de oven. Laat vervolgens buiten de oven volledig afkoelen. Daarna kun je de plaat koolhydraatarme salty karamel granola met je handen breken. Maak dit zo fijn als je zelf wilt. Zelf hou ik van een lekkere bite en crunch en daarom heb ik sommige stukken wat groter gelaten.

Voedingswaarden

Je kunt ongeveer 20 handjes koolhydraatarme salty karamel granola uit dit recept halen. De voedingswaarden zijn gericht op 1 portie van de mogelijke 20.
Kcal: 108.3
Kh: 0.5
Ei: 3.4
Vet: 10.0

Tips

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op social media kan dat met @anne.funhealthyfood!

Please follow and like us:

5 Comments

 1. Te lekker! 😋

 2. Ik wilde de granola weer eens gaan maken (is gruwelijk lekker) maar ik zie nu ineens Atkins vanille Shake poeder staan. Stond die er altijd al in, want ik kan me niet herinneren dat ik die wel eens gekocht heb.
  Kan ik hem vervangen door iets anders? Of misschien weglaten?

  • Anne Verhoeve

   Hoi Bianca!
   Dat klopt, eerst stond er Flipster van Adams. Dit kan je zeker ook gebruiken. In principe gaat het erom dat er een whey soort ingaat, je kan zelf beslissen welke dit is. Dit recept kan ook zonder dit product, je krijgt dan minder koekjes structuur maar nog steeds heerlijke granola 😊!

 3. Misschien gekke vraag maar mag ik vragen waar je leuke ijsvorm hebt gekocht?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.