Koolhydraatarme cheesecake met witte chocolade

Met cheesecake kan je alle kanten op. Je kunt kiezen voor een simpele cheesecake. Of je kunt leuk variëren door er bijvoorbeeld wortel cheesecake bars van te maken. Echter heb je ook semi no-bake varianten zoals de Salty Karamel cheesecake. Maar de gebakken cheesecake blijft toch ook wel echt een populair recept. Daarom maakte ik een koolhydraatarme cheesecake met witte chocolade en frambozen! De witte chocolade is van het merk Balance en is verkrijgbaar in de webshop van Afvallenmetbregje. Deze chocolade bevat netto 10 gram koolhydraten per 100 gram. Voor ketogeen eten is dit te hoog, maar voor koolhydraatarm en/of beperkt kan dit wel voor een keer! Hieronder lees je hier meer over!

koolhydraatarme cheesecake met witte chocolade en frambozen

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme cheesecake met witte chocolade?

Bodem
Vulling
koolhydraatarme cheesecake met witte chocolade en frambozen

Bereiding van de cheesecake met witte chocolade

Bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens voeg je de gesmolten kokosolie toe met de Ery-Bronze en ei. Klop dit samen romig op. Vervolgens voeg je de amandelmeel, kokosmeel en kruiden erbij. Mix dit daarna tot een egaal beslag. Bekleed vervolgens een ronde springvorm (ca 16-18cm) met bakpapier, zowel de bodem als de zijkanten. Daarna druk je het beslag uit in de bakvorm. Je kunt kiezen (zoals op de foto) om een opstaand randje te maken. Echter kun je ook alleen een platte bodem maken. Bak de bodem vervolgens voor ca 20 minuten in de oven. Ga ondertussen verder met de vulling voor de koolhydraatarme cheesecake met witte chocolade en frambozen.

Vulling

Klop de kwark op samen met de kristal sweet vanille, vanille extract, eieren en eidooier. Klop dit vervolgens op voor ca 5 minuten om het romig te maken. Daarna voeg je de gesmolten witte chocolade toe. Roer dit vervolgens goed door. Haal daarna de bodem uit de oven en giet de vulling erin. Verdeel vervolgens de frambozen nog in de vulling. Daarna zet je de oven op 140 graden en bakt de cheesecake voor 60 minuten in de oven. Zet vervolgens de oven uit en laat de koolhydraatarme cheesecake met witte chocolade en frambozen volledig afkoelen in de oven. Daarna zet je de cheesecake voor minimaal 4 uur in de koelkast voordat je hem gaat aansnijden. Echter is het advies bij cheesecake om hem een nachtje in de koelkast te laten voordat je hem aansnijdt!

Voedingswaarden

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.