Koolhydraatarme MonChoutaart

Al vaker had ik kwarktaart gemaakt, maar nog niet eerder MonChoutaart! Deze koolhydraatarme MonChoutaart met krokante bodem en aardbeien is niet alleen lekker fris, maar ook snel te maken! De bodem heeft een rijke smaak door het gebruik van de Oh My Badass Pie kruidenmix. Door het gebruik van suikervervangers van Steviala is de taart ook nog eens suikervrij! Een snel en makkelijk recept om te genieten van een stukje taart. Perfect als ontbijt, tussendoortje of toetje! Dit recept is mijn eerste gastblog recept geweest op de website van Oh My Pie! Echt een eer om op haar website te mogen staan. Dan kan ik niet uitblijven om hem ook nog hier te delen!

koolhydraatarme MonChoutaart

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme MonChoutaart?

Bodem:
Vulling:
Topping:
koolhydraatarme MonChoutaart

Bereiding van de MonChoutaart

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens klop je de roomboter op samen met de kristal sweet vanille. Daarna voeg je de overige ingrediënten voor de bodem toe. Klop het geheel tot een glad beslag. Bekleed vervolgens een ronde springvorm (ca 16cm) met bakpapier. Verdeel daarna het beslag in de bakvorm en bak de bodem voor de koolhydraatarme MonChoutaart ca 25 a 30 minuten in de oven. Daarna buiten de oven volledig laten afkoelen.

Week vervolgens de 2 gelatine blaadjes in een laagje water voor minimaal 5 minuten. Klop daarna de slagroom romig op samen met de MonChou en kristal sweet vanille. Verwarm daarna 50ml water in een steelpan en smelt de gelatine blaadjes hierin. Voeg vervolgens het gelatine water toe aan de mengkom en mix het geheel nog door voor 1 minuut. Schep de vulling daarna op de afgekoelde bodem. Snijd vervolgens wat aardbeien in plakjes en verdeel op de vulling. Laat daarna voor minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

Tot slot rasp je nog wat witte chocolade boven de koolhydraatarme MonChoutaart. Je taart is klaar om aan te snijden.

Tip

Op de website staan inmiddels meer recepten voor taart en/of cake. De koolhydraatarme Salty Karamel cheesecake is net zo romig als de koolhydraatarme MonChoutaart!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Maurice Palmen

    Hoeveel koolhydraten zitten in deze MonChoutaart ?

    • Anne Verhoeve

      Helaas heb ik mijn oude recepten nog niet allemaal uit kunnen rekenen. Je kunt je eigen gebruikte producten goed invullen in bijvoorbeeld MyFitnesspall en dan zelf berekenen 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.