Koolhydraatarme pepernoten

Met het Sint feest in het vooruitzicht, kunnen echte pepernoten niet missen. Sommige houden van harde krokante pepernoten, waar andere juist kiezen voor zachte bite pepernoten. Deze koolhydraatarme pepernoten zitten er net tussenin. Een krokant laagje met een zachte bite. Als wij sinterklaas vieren, staat de tafel vol met heerlijke hapjes. Zowel hartig als zoet. Schaaltjes vol met pepernoten, taai taai, schuimpjes en chocolaatjes. Doordat er inmiddels meer koolhydraatarme sinterklaas recepten online staan, kun je nu ook een koolhydraatarme Sint feest hebben. Wist je dat op de website www.steviala.eu ook heerlijke sinterklaas recepten staan? Zelf gebruik ik de suikervervangers van Steviala. Deze hebben een fijne smaak en structuur. In dit recept heb ik gekozen voor de Steviala Kristal Sweet vanille. Maar je kunt ook voor de normale Kristal Sweet gaan. Of je kiest voor wat extra kaneel smaak door de Kristal Sweet Kaneel. Kortom, je kunt eindeloos variëren!

koolhydraatarme pepernoten

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme pepernoten?

Hoe maak je de pepernoten?

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens doe je alle ingrediënten in een mengkom. Kneed dit daarna met je handen goed door. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken met deeghaak. Leg het deeg vervolgens op een stuk huishoudfolie. Leg het beslag daarna voor 1 uur in de koelkast. Vervolgens haal je het deeg eruit en maakt zo’n 42 bolletjes met je handen. Leg deze op stuk bakpapier op de bakplaat. Smeer de koolhydraatarme pepernoten daarna nog in met het eigeel. Vervolgens bak je de pepernoten voor 15 minuten in de oven. Laat de koolhydraatarme pepernoten daarna volledig afkoelen buiten de oven.

Zodra de pepernoten afkoelen, worden ze nog harder en krokanter.

Tips
  • Bewaar de pepernoten in een afgesloten bak op een koele/donkere plek.
  • Wist je dat je ook gevulde pepernoten kunt maken? Voordat je de pepernoten bakt, druk je er nog een balletje koolhydraatarme spijs in. Rol het balletje daarna nog eens in je handen. De baktijd blijft hetzelfde.
  • Liever brosse pepernoten, klik hier voor dat recept.
  • Wist je dat pepernoten opeten lekker is, maar dat ze ook erg leuk zijn om te verwerken in recepten? Wat dacht je van de Speculaas Monchou taart, Sint Rocky Road of de speculaascheesecake?
  • Alle sinterklaas recepten bekijken? Klik dan hier!
Voedingswaarden

Je maakt met dit recept zo’n 42 koolhydraatarme pepernoten. De voedingswaarden zijn per pepernoot.
Kcal: 20.9
Kh: 0.16
Ei: 0.44
Vet: 1.99

Heb je de koolhydraatarme pepernoten gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.