Koolhydraatarme Sinterklaas Rocky Road

Ter voorbereiding van het Sinterklaasfeest, kan het zijn dat je extra veel pepernoten gemaakt hebt. Het is natuurlijk zonde om daar niet wat extra’s van te maken. Daarop bedacht ik deze koolhydraatarme sinterklaas Rocky Road, ook wel pepernoten Rocky Road. Een heerlijke mengelmoes van restjes! De basis is gemaakt van roomboter, chocolade en Sweet & Gold. De restjes kun je zelf bepalen. Zelf gebruikte ik de koolhydraatarme brosse pepernoten, koolhydraatarme Taai Taai en wat suikervrije spekjes! Als je aan Sinterklaas denkt, dan denk je ook aan de kleur rood. Daarom voegde ik er nog wat aardbeien aan toe. Zijn ze niet ontzettend schattig geworden? Hieronder lees je hoe ook jij ze kan maken!

koolhydraatarme Sinterklaas Rocky Road

Ingrediënten pepernoten Rocky Road

Benodigdheden
koolhydraatarme pepernoten Rocky Road

Bereiding Sinterklaas Rocky Road

Smelt de boter samen met de chocolade en Sweet & Gold. Vervolgens hak je de pepernoten, aardbeien, Taai Taai en Spekjes in stukjes. Hou daarna een paar stukjes apart. Doe vervolgens de rest in een mengkom. Daarna giet je de chocolade mengsel in de mengkom. Roer dit vervolgens goed door. Bekleed daarna de bodem van de twee springvormen met bakpapier. Schep vervolgens het beslag hierin. Tot slot verdeel je de rest van de stukjes over de bovenkant van de pepernoten Rocky Road. Zet ze daarna minimaal 1 uur in de koelkast. De koolhydraatarme sinterklaas Rocky Road is klaar om aan gesneden te worden.

Voedingswaarden

Je kunt ieder pepernoten Rocky Road in zo’n 10 a 12 stukjes snijden. Totaal zit je dan op 20 a 24 stukjes. De echte zoete chocolade lovers gaan voor de 20 stukjes. De voedingswaarden zijn daarom ook gericht op 1 van de 20. 😉
Kcal: 101.9
Kh: 1.8 (netto)
Ei: 2.11
Vet: 8.3

Tips
  • Liever andere Rocky Road maken? Er staan inmiddels twee heerlijke recepten online. Klik hier voor de suikervrije Rocky Road of klik hier voor de Rocky Road fudge.
  • Je kunt de koolhydraatarme pepernoten Rocky Road ook in de vriezer bewaren.

Heb je koolhydraatarme Sinterklaas Rocky Road gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.