Atkins kwarktaart (voor 2 stuks)

Op zoek naar een leuk receptje voor als ontbijt? Dan hoef je niet verder te zoeken! De Akins kwarktaart is smakelijk én je kunt heerlijk variëren met de topping. Onderaan de pagina lees je tips voor de topping! Ik vind dit een leuke manier om Atkins repen en producten van Atkins te verwerken in recepten. Hieronder lees je hoe je ze kunt maken!

Ingrediënten Atkins kwarktaart 2 stuks

Bodem
Yoghurt laag  
Topping
Atkins kwarktaartje

Bereiding Atkins kwarktaartjes

Voeg de ingredienten van de bodem toe aan een keukenmachine. Mix en maal het geheel vervolgens tot een medium grof geheel. Verdeel daarna het deeg over twee bakvormen. (12cm springvorm bekleed met bakpapier). Druk vervolgens het deeg goed aan en zet ze even in de koelkast. Ga daarna door met de kwarklaag voor de Atkins kwarktaart. 

Week de gelatine voor minimaal 10 minuten in een laagje water. Mix vervolgens de Griekse yoghurt met de salty caramel saus en de vanille Shake poeder. Daarna verwarm je 20ml slagroom in een steelpannetje. Knijp daarna de gelatine uit en voeg dit al roerend toe aan het steelpannetje. Als de gelatine is gesmolten, schenk je dit al roerend bij de Griekse yoghurt. Verdeel daarna de Griekse yoghurt over de twee bakvormen. Laat voor minimaal 1-2uur in koelkast opstijven. Versier daarna de Atkins kwarktaart naar wens met een topping.

Op de foto’s zijn de volgende toppings gebruikt:
  • pecannoten met een lekkere swirl van Callowfit salty caramel saus
  • Gehakte Atkins endulge chocolate break met Callowfit chocolade saus 
Tips
  • Wist je dat je de Callowfit sausjes met 10% korting kunt bestellen? Ga naar callowfit.store en vul de volgende kortingscode in: funandhealthycal10
  • Liever ander soort ontbijtje? Wat dacht je dan van een simpel bakje yoghurt met salty karamel granola?

Heb je de Atkins kwarktaart gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.