Koolhydraatbeperkte arretjesdonuts

Arretjescake stond al een hele lange tijd op mijn to do list. Ik had hem al eens geprobeerd te maken, maar die bleef wat vettig. Ik heb er nu voor gekozen om wat minder roomboter te gebruiken ten opzichte van de chocolade. Met de mini speculaasjes en de notenmix van DeNotenshop zijn deze koolhydraatbeperkte arretjesdonuts echt perfect!

In dit recept is er gekozen om de mini speculaasjes van DeNotenshop te gebruiken. Sinds een tijdje werk ik als ambassadeur voor DeNotenshop en kreeg ik van hen een mega zak met de mini speculaasjes toegestuurd. Nu zijn ze met ruim 60gram koolhydraten niet koolhydraatarm te noemen. Echter als het in je dagtotaal past, is het wel een af en toetje. In dit recept gebruik je 50 gram en dit is verdeed over 9 koolhydraatarme arretjesdonuts. Per arretjesdonut zit dan 3.6 gram koolhydraten aan de mini speculaasjes. Bij de tips onderaan lees je hoe je de arretjesdonuts koolhydraatarm kunt maken.

Ingrediënten arretjesdonuts

Bereidingswijze koolhydraatbeperkte arretjesdonuts

Smelt de boter, Ery-bronze en pure chocolade in de steelpan. Vervolgens haal je de steelpan van het vuur. Voeg vervolgens al roerend het cacaopoeder toe aan de steelpan. Daarna voeg je al roerend de notenmix en mini speculaasjes toe. Vervolgens verdeel je het mengsel in de donut vormpjes (siliconen vorm met 9 mini donuts). Zet de arretjesdonuts daarna in de koelkast en laat minimaal voor uurtje hard worden. Vervolgens bewaar je de koolhydraatbeperktr arretjesdonuts in de koelkast!

Tips

  • Je kunt deze arrerjesdonuts ook koolhydraatarm maken. Haal de mini speculaasjes eruit en maak zelf speculaas. Dat kan met dit recept.

Heb je de koolhydraatbeperkte arretjesdonuts gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.