Koolhydraatarme oreo cheesecake

Het kan je niet ontgaan zijn, maar de koolhydraatarme oreos zijn niet alleen leuk om zo te eten, maar je kunt ze ook geweldig verwerken in recepten. Zo bedachten @melaketovita en ik deze koolhydraatarme Oreo cheesecake. De bodem is eigenlijk een grote Oreo met daarop een no bake romige vulling. Door de vulling hebben wij uiteraard wat zelfgemaakte Keto Oreos geroerd. Tot slot hebben wij er bovenop nog wat cacao gestrooid. Je kunt het nog net wat slechter maken door er chocolade ganache op te doen. Wij wilden echter nog wel een beetje de macro’s in het de gaten houden! 😉

koolhydraatarme oreo cheesecake

Wat heb je nodig voor de Oreo cheesecake?

Vulling
Topping
  • Cacao poeder
  • Toefje leftover roomboter vulling van de Keto Oreos
koolhydraatarme oreo cheesecake

Hoe maak je de koolhydraatarme cheesecake?

Begin met het maken van de Keto Oreos. Dit doe je door dit recept te volgen. Je hebt er voor dit recept zo’n 5 nodig en mogelijk nog als versiering op de topping. Daarnaast kun je de lefrover roomboter vulling gebruiken als topping, dus gooi deze zeker niet weg! Bewaar de roomboter vulling buiten de koelkast en de oreos in de koelkast terwijl je verder gaat met de rest van de koolhydraatarme oreo cheesecake.

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Voor de bodem voeg je alle ingrediënten toe aan een mengkom. Kneed dit vervolgens tot een deegbal. Bekleed een springvorm van 16cm met bakpapier. Druk daarna het deeg uit. Bak de bodem vervolgens voor 18 minuten in de oven. Laat de bodem voor de Oreo cheesecake daarna buiten de oven afkoelen.

Week de gelatine voor minimaal 10 minuten in water. Vervolgens klop je de mascarpone met roomkaas, vanille extract en Frost stijf op. Verwarm daarna in de steelpan de slagroom. Voeg vervolgens al roerend de gelatine hierbij en blijf roeren tot het gesmolten is. Daarna voeg je al kloppend het warme slagroom toe aan het mascarpone beslag. Tot slot spatel je nog verkruimelde keto Oreos erdoorheen.

Schep de vulling in de springvorm en verdeel gelijkmatig. Laat de koolhydraatarme Oreo cheesecake minimaal voor 3 uur in de koelkast opstijven.

Daarna kun je de koolhydraatarme Oreo cheesecake nog versieren met wat cacao en toefjes botercreme van de zelfgemaakte oreo koekjes.

Voedingswaarden

De oreo cheesecake is erg machtig. Daarom kun je hem prima in 10 stukken snijden. Per punt heeft het de volgende voedingswaarden:
kcal: 255
vet: 24.4
kh: 2.4
ei: 6.4

Heb je de koolhydraatarme Oreo cheesecake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en ons daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Deze cheesecake gemaakt en wat is die lekker! Ook de oreokoekjes los zijn lekker!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.