Naast alle baksels met chocolade, worden er natuurlijk ook wat zomerse lichtere baksels gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de Lemoncurd cakerol. De lemoncurd is ook erg lekker om te gebruiken in andere receptjes. Zo maakte ik samen met @melaketovita geen baksel maar een lekkere mousse. In combinatie met de lemoncurd en de Steviala lemon meringue pie druppels, ontstond een lekkere koolhydraatarme lemon meringue mousse.
De steviala lemon meringue pie druppels voeg je toe naar smaak. Je begint met bijvoorbeeld 10 druppels, proeft het beslag en zo nodig voeg je nog wat toe. Zeker als je het gebruikt in kwark of mousse, proef je de volle smaken van de lemon meringue pie druppels.

Ingredienten voor de lemon meringue mousse
Mousse
- 120 ml slagroom
- 200 gram roomkaas
- 50 gram Steviala frost
- sap van 1 citroen
- 15 Steviala lemon meringue pie druppels
- 2tl vanille extract
Lemon curd
Bereidingswijze voor de koolhydraatarme lemon meringue mousse
Klop de slagroom stijf. Klop vervolgens de roomkaas met de frost, sap van 1 citroen, de lemon meringue pie druppels en vanille extract door de slagroom en zet dit daarna in de koelkast.
Meng in een kommetje het sap van 1 citroen, 1 ei en 1 eidooier, de slagroom en frost en meng dit goed. Verwarm daarna de roomboter in een pannetje en schenk vervolgens het eimengsel rustig hier bij terwijl je goed roert. Zet het vuur daarna op medium en blijf goed roeren zodat de eieren niet gaan stollen. Zet het vuur vervolgens uit zodra de lemon curd is ingedikt en laat dit daarna afkoelen.
Verdeel de koolhydraatarme lemon meringue pie mousse samen met de lemon curd in een schaaltje en serveer diezelfde avond of de volgende dag.
Voedingswaarden
Je maakt met dit recept 5 a 6 porties. De macro’s zijn berekend op 1/6e portie:
Kcal: 245
Kh: 1.8
Ei: 8.3
Vet: 31.7
Heb je de koolhydraatarme lemon meringue mousse gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en ons daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!