Koolhydraatarme oreo cookie cups

Ken je de koolhydraatarme caramel cookie cups al? Daar maakte @melaketovita en ik ook een oreo variant van! Namelijk de koolhydraatarme oreo cookie cups! Een heerlijk cookie cup gevuld met een oreo slagroom vulling. Deze koolhydraatarme oreo cookie cups zijn wel machtig en daarom kun je ze prima door de helft opeten. Dan heb je niet 10 maar 20 porties! Per portie krijg je 2.5 gram koolhydraten binnen. Dat zou je niet zeggen als je ze ziet he? Ook lekker als ontbijtje met een lekkere slagroom roomkaas vulling. Hieronder lees je hoe ook jij ze kunt maken!

koolhydraatarme oreo cookie cups

Ingredienten voor de koolhydraatarme oreo cookie cups

Cookie cups 
Vulling 

Bereidingswijze voor de oreo cookie cups

Verwarm de oven voor op 185 graden hete lucht. Meng vervolgens de amandelmeel, kokosmeel, kristal sweet, cacaopoeder en een snufje zout. Voeg daarna de roomboter toe en kneed dit tot een egale deegbal. Maak vervolgens de koolhydraatarme cookie cups door de deeg te verdelen in 10 cupcake vormpjes. Je drukt met je duim het beslag tegen de zijkanten uit en zorgt dat de bodem dun blijft. Bak daarna de cookie cups voor 18 minuten in de oven.

Wel de gelatineblaadjes in koud water. Klop vervolgens de slagroom op en voeg de roomkaas, vanille extract en frost toe. Verkruimel 1 cookie cup en schep dit door het slagroom mengsel. Smelt daarna de gelatine blaadjes in 3 eetlepels water en voeg dit daarna ook toe aan het slagroom mengsel en mix goed. Schenk dit vervolgens in de inmiddels afgekoelde cookie cups en laat dit voor minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Bewaar de koolhydraatarme oreo cookie cups in de koelkast in een afgesloten trommel. Je kunt ze ook invriezen.

Voedingswaarden

Je maakt met dit recept 9 oreo cookie cups. Je verkruimeld er 1 voor de topping, anders had je er 10 gehad.

Kcal: 318
Kh: 2.5
Ei: 6.5
Vet: 31.5

Heb je de koolhydraatarme oreo cookie cups gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en ons daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.