Koolhydraatarme chocolate break taartjes

Deze chocolate break taartjes maakte ik met de producten van Afvallenmetbregje . Voorheen gebruikte ik altijd de ‘kitkat’ van Atkins, maar helaas is Atkins ermee gestopt. Gelukkig heeft Afvallenmetbregje een fijne vervanger. Namelijk de WeCare chocolate break ! Per koolhydraatarme kitkat van Wecare krijg je netto 2 gram koolhydraten binnen. Daarmee kun je dus een heel leuk taartje maken, met weinig koolhydraten! En zeg nu eerlijk, deze koolhydraatarme chocolate break taartjes zijn te schattig om te maken!

Van Steviala kreeg ik al een heerlijke voorproefje op haar nieuwe witte chocolade! Voor jullie is deze helaas nog niet te koop, maar tot die tijd kun je een fijne vervanger kopen bij Afvallenmetbregje. Namelijk de balance witte chocolade.

Liever zelf een kitkat maken? Maak dan deze lekkere koolhydraatarme krokante chocolate break met de WeCare crispbread uit de webshop van Afvallenmetbregje.

In dit artikel zijn er links naar de webshop van Afvallenmetbregje voor Affiliate. Hiermee betaal jij niets extra’s maar ik verdien daar klein beetje door! Leuk voor mij om receptjes te blijven maken voor jullie!

koolhydraatarme chocolate break taartjes

Ingredienten voor de chocolate break taartjes

Bodem

Vulling

Topping

Bereidingswijze voor de koolhydraatarme chocolate break taartjes

Laat de gelatine voor minimaal 10 minuten wellen in een laagje water. Vervolgens voeg je alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom. Mix het geheel daarna tot een deegbal. Verdeel het deeg vervolgens over de 6 siliconen muffinvormpjes. Druk het deeg daarna uit en zet even in de koelkast.

Mix de roomkaas romig op samen met de slagroom en de kristal sweet vanille. Doe de witte chocolade in een magnetron bestendig bakje. Doe dit eerst 20 seconden in de magnetron, daarna ieder 5 seconden even doorroeren tot de chocolade helemaal gesmolten is. Giet de chocolade al kloppend bij de roomkaas.

Verwarm 20 ml slagroom in een steelpan en laat hier de gelatine in smelten. Daarna voeg je dit al roerend bij de roomkaas. Hak nu een koolhydraatarme kitkat in stukjes en spatel dit door de roomkaas. Doe dit mengsel in een spuitzak.

Breek nu alle chocolate breaks door de midden en door de lengte. Verdeel nu 3 stukjes per bodem. Knip nu een flinke punt van de spuitzak en verdeel de roomkaas vulling in de muffinvormpjes. Laat vervolgens 4 a 6 uur stijf worden in de koelkast. Naar wens kun je nog wat kruimels van de chocolade break over de topping verdelen.

Je kunt de koolhydraatarme chocolate break taartjes voor een aantal dagen (als je dit aankunt….) bewaren in de koelkast! Let wel op dat de chocolate breaks wat zachter worden.

Voedingswaarden kitkat taartjes

Je maakt met dit recept 6 koolhydraatarme chocolate break taartjes. Ik heb de voedingswaarden ingevoerd bij MyFitnesspal. Per taartje heb je de volgende waarden:
Kcal: 392
Kh: 5.3
Ei: 8.3
Vet: 35.1

Heb je de koolhydraatarme chocolate break taartjes gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood. Ook kun je uiteraard @denotenshop, @afvallenmetbregje en @steviala erin taggen als je hun producten hebt gebruikt!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.