Koolhydraatarme viennetta ijs

Koolhydraatarme viennetta ijs, ja het is echt! Ik was een heel lijstje aan het maken met kerst receptjes. Toen bedacht ik mij, dat ik alleen baksels had maar geen echte toetjes. Okรฉ de chocolademousse taart is uiteraard ook goed geschikt als toetje. Maar als ik aan kerst toetjes denk, denk ik toch aan viennetta ijs. Omdat echte viennetta ijs vol suiker zit, heb ik een koolhydraatarme viennetta ijs gemaakt. Dit heb ik gedaan door een bestaand recept te pakken en deze aan te passen naar mijn huidige wensen en smaken. Zo heb ik voor dit recept gebruik gemaakt voor het recept voor koolhydraatarme salty karamel ijs. In dit originele recept wordt er gebruik gemaakt van Steviala Sweet & Gold en Callowfit Salty Karamel saus. Nu heeft Steviala een nieuwe topping uitgebracht, namelijk de Steviala Heavenly Dark.

De Steviala Heavenly Dark is een perfecte toevoeging aan het viennetta ijs. Dit omdat de Steviala Heavenly dark is te vergelijken met schenkstroop of kandijstroop. Met een boter caramel smaak erbij. De structuur is echt waanzinnig en je zou niet geloven dat dit een suikervrije en koolhydraatarme topping is. De stroop is koolhydraatarm, suikervrij, vegan en glutenvrij. Daardoor kun je de suikervrije stroop toepassing in een koolhydraatarm en suikervrij levensstijl. De stroop heeft maar 4.1 gram koolhydraten per 100 gram. Wel de smaken en structuur, maar niet de koolhydraten! ย Daardoor is de Heavenly Dark een fijne toevoeging voor deze keto viennetta ijs.

Leuk feitje: De product foto’s heb ik mogen maken voor Steviala!

Naast de Heavenly Dark van Steviala, heb ik ook gebruik gemaakt van de suikervrije chocolade van Steviala. Je kunt voor dit recept kiezen tussen de Steviala Dark Chocolate melties of de Steviala Milk chocolate melties. Dit is per smaak verschillend. Als je kies voor de Dark variant, heb je 5.7 gram koolhydraten per 100 gram. Mocht je kiezen voor de Milk melties, dan heb je 16.4 gram koolhydraten per 100 gram. De Melties zijn natuurlijk gezoet en bevatten dus geen kunstmatige zoetstoffen, zoals Maltitol! De ingrediรซnten van de Dark Chocolate melties bestaan uit: Cacaomassa, voedingsvezels (inuline), cacaoboter, cacao met verlaagd vetgehalte poeder, zoetstof steviolglycosiden, natuurlijke aroma’s. Ook hiervoor geldt dat de chocolade goed toepasbaar is in verschillende levensstijlen.

Koolhydraatarme viennetta ijs

Ingrediรซnten voor het koolhydraatarme viennetta ijs

Topping

koolhydraatarm viennetta ijs

Hoe maak je deze keto viennetta ijs?

Voeg het slagroom, roomkaas, Frost en heavenly dark toe aan een mengkom. Mix het geheel vervolgens voor 4 a 5 minuten romig op. Proef daarna of het zoet genoeg is, zo niet voeg je naar wens nog at Heavenly Dark of nog wat Frost aan toe. Mix dit daarna nog wel goed door. Smelt vervolgens de chocolate melties volgens de au-bain-marie methode. Je zet een steelpan met een laagje water op het vuur. Zet hier vervolgens een hittebestendig bakje bovenop en daarin leg je de melties. Laat dit daarna door de stoom smelten.

Bekleed een cakevorm met huishoudfolie. Schenk 2 lepeltjes gesmolten chocolade in de cakevorm. Schep daarna een laagje van het opgeklopte slagroom op de chocolade. Verspreid dit daarna gelijkmatig. Herhaal vervolgens de stappen met een chocolade laagje en slagroom laagje. Eindig tot slot met een laagje chocolade. Dek vervolgens het koolhydraatarme viennetta ijs af met huishoudfolie en zet minimaal 8 uur in de vriezer.

Het koolhydraatarme viennetta ijs kun je het beste 10 minuten voor aansnijden uit de vriezer halen. Verwarm een scherp mes met heet water, veeg droog en snijdt vervolgens de viennetta in plakjes.

Voedingswaarden

(volgt)

Heb je het keto viennetta ijs gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood !

 

 

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Echt een super geslaagd receptje! Ik heb ongeveer 140 gram chocolade gebruikt, wat ik zelf wel heel lekker vond. Het maken van de chocoladelaagjes was wel een beetje een gedoe, omdat dit stolde op de opgeklopte slagroom en daardoor lastig uit te smeren was. Maar uiteindelijk was het super goed gelukt en ook gemakkelijk te snijden. Echt heeeel lekker!!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.