Koolhydraatarme aardbeien crumble koeken

Ben jij ook zo gek op aardbeien? Anders ik wel! Ik maakte al veel recepten met aardbeien. Denk aan de aardbeien marshmallow cheesecake, kniepertjes met aardbeien, zandgebakjes, aardbeien kwarktaartjes en aardbeien bavarois taart. Ik miste nog een heerlijke crumble taart. Daarom maakte ik deze makkelijke en snelle koolhydraatarme aardbeien crumble koeken. Met zo’n 15 minuten heb je deze aardbeien crumble koeken al in de oven en na 30 minuten heb je al een heerlijk warm stukje van de aardbeien crumble koek in je handen!

Voor dit recept heb ik gekozen om de kant en klare suikervrije aardbeienjam van Rabeko te gebruiken. Deze is te bestellen bij Afvallenmetbregje. Dit scheelt tijd i.p.v. het zelf te maken. Onder ander daardoor zijn deze koolhydraatarme aardbeien crumble koeken snel en makkelijk te maken. De aardbeienjam van Rabeko is gemaakt van voedingsvezel: Polydextrose, Aardbeien, Citroensap. Pectine als geneesmiddel, Sucralose als zoetstof en conserveermiddel K. Sorbaat. Het nadeel van deze jam is de Sucralose, het is geen natuurlijke zoetstof. Voordeel van deze jam is dat je makkelijk en snel een lekkere jam hebt met weinig suikers en calorieën! De rabeko jam heeft maar 4,94 gram koolhydraten per 100 gram.

De koolhydraatarme aardbeien crumble koeken hebben eerst een bodem van Steviala amandelmeel en kokosmeel. Ik heb bewust gekozen voor kokosmeel, omdat dit het vocht ook wat opvangt wat uit de jam komt. Hou je niet van kokos? Vervang dit dan voor 30 gram amandelmeel. Dan komt het laagje suikervrije aardbeienjam en tot slot maak je nog de crumble van deeg en suikervrije chocolade. Hier gebruikte ik de Steviala Chocolate Dark melties voor. Die hakte ik in kleine stukjes en verdeelde dit over crumble.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de Cooxwunderform S. Ideaal om meerdere redenen. Punt 1 is dat je ze plat kunt opbergen en dus weinig opberg ruimte in gebruik neemt. Punt 2 is dat ze makkelijk in gebruik zijn en punt 3 is dat ze niet plakken en je baksels er goed uit komen.

koolhydraatarme aardbeien crumble koeken

Ingredienten voor de aardbeien crumble koeken

Bodem
Vulling
Crumble 

Koolhydraatarme aardbeien crumble koeken

Bereidingswijzen voor de crumble met aardbeien

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgen voeg je alle ingredienten voor de bodem in een mengkom. Kneed dit vervolgens met je handen tot een egaal beslag. Pak je vierkante bakvorm van 20×20 erbij. Mocht je geen Cooxwunderform hebben (zoals hierboven beschreven staat). Kun je ook een ander vierkante vorm pakken. Bekleed hem dan wel met bakpapier. Druk het deeg uit op de bodem. Smeer vervolgens de jam uit op de bodem van de koolhdyraatarme aardbeien crumble.

Doe nu alle ingredienten voor de crumble in een mengkom. Gebruik nu je vingertoppen om alles een beetje met elkaar te mengen. Niet tot een geheel kneden, want je wilt tenslotte een crumble behouden. Mocht je deeg toch te plakkerig worden en geen echte crumble, kun je nog wat extra kokosmeel of amandelmeel toevoegen. Verdeel daarna de crumble over de aardbeienjam. Vervolgens pak je de gehakte chocolade er nog bij en verdeel dit ook over de crumble.

Zet nu de koolhydraatarme aardbeien crumble in de oven voor 25 minuten. Zet vervolgens de oven uit en laat voor nog 10 minuten afkoelen in de oven. Daarna haal je hem uit de oven en laat hem volledig afkoelen buiten de oven. Je kunt nu ook al lauwwarm een stukje proeven, want ook warm is hij erg lekker. Houdt er rekening mee dat de koek nog wat harder wordt na afkoelen. Kortom, dan wordt hij nog lekkerder!

Wist je dat deze koolhydraatarme aardbeien crumble koeken ook ideaal zijn voor een toetje? Met een bolletje koolhydraatarme vanille ijs erbij en toefje slagroom. Zie je het al voor je?

Voedingswaarden crumble koeken

Met dit recept maak je 4×4 = 16 koolhydraatarme aardbeien crumble koeken. De voedingswaarden zijn per aardbeien crumble koek.
Kcal: 121
Kh: 1.2
Ei: 2.7
Vet: 11.3

Heb je de koolhydraatarme aardbeien crumble koeken gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.