Wil je een spectaculaire taart op tafel toveren? Maar niet te moeilijk? Dan is deze koolhydraatarme crepe taart echt wat voor jou! De basis bestaat uit simpelweg gezegd: pannenkoeken! Hoe leuk is dat! De pannenkoeken besmeer je in met botercrème en dan ga je stapelen. Het is even werk, maar niet moeilijk. Tot slot maak je het af met een chocolade ganache en je crêpe taart is klaar om aan te snijden! Samen met Ilona van @keto_ilona maakte ik dit plaatje! Naast dat hij er mooi uit ziet, was de keto crêpe taart ook echt heerlijk! Voor iedereen, want mij kids vonden deze ook erg lekker. Zonder suiker genieten kan dus voor groot en klein!
Hoe maak je de koolhydraatarme crêpe taart?
De crêpe taart is gemaakt op basis van dunne pannenkoekjes, botercrime en chocolade. De crepe taart wordt ook wel eens een koolhydraatarme pannenkoeken taart genoemd. De crêpes worden gemaakt op basis van eieren, roomkaas, amandelmeel en boter. Als zoetstof hebben we gekozen voor de Steviala Frost. Dit kan de Frost vanille zijn of gewoon de normale Frost. Het is maar net wat je al in huis hebt. Mocht je helemaal geen Frost in huis hebben, dan kun je bijvoorbeeld Kristal Sweet of 2Sweet van Steviala fijn malen in een keukenmachine.
Inspiratie n.a.v. de koolhydraatarme crêpe taart
Denk je, nou die crêpes zijn zo ook wel leuk om te maken. Maar zou ook wel wat anders willen voor het ontbijt. Kijk dan eens naar de volgende recepten!

koolhydraatarme crepe taart
Equipment
- Mengkom
- springvorm Cooxwundervorm
Ingrediënten
- 6 eieren M
- 250 gr roomkaas of zuivelspread
- 75 gr amandelmeel Steviala
- 20 gram roomboter gesmolten
- 30 gr Frost Steviala
- 5 gr bakpoeder
- snufje zout
Vulling
- 85 gr vloeibare eiwitten
- 125 gr Frost Steviala
- 175 gr roomboter zacht, niet gesmolten
- 1 tl vanille extract
Chocolade ganache
- 125 gram dark melties Steviala
- 25 gram slagroom vers
Topping
- 25 gram slagroom vers
- 5 gram Frost Steviala
Instructies
Botercreme
- Begin met de botercrème, deze heeft even tijd nodig.
- Giet de eiwitten met de Frost in de mengkom; gebruik de garde en laat op medium snelheid 20 minuten mixen.
- Voeg dan de roomboter toe en de vanille extract, laat opnieuw op medium snelheid 20-30 minuten mixen. Zet het niet te hoog, dat zorgt ervoor dat je luchtbelletjes krijgt, dat wil je voorkomen.*
Pannenkoeken
- Ga intussen verder met de pannenkoeken, klop de eieren los op, voeg dan de rest van de ingrediënten eraan toe en klop op tot egaal beslag, mix eventueel in de mixer of in de blender zodat je geen klontjes in het beslag hebt.
- Bak in de koekenpan van ca 20 cm diameter. Verwarm een beetje olie en giet een kleine hoeveelheid beslag in het midden van de pan, zorg met ronddraaiende bewegingen dat het beslag volledig gevuld is tot de randjes.
- Wanneer de pannenkoeken volledig afgekoeld zijn, ga je beginnen met “bouwen”. Gebruik hiervoor een ronde (spring)vorm van 20 cm diameter.
Opbouwen
- Begin met een pannenkoek. daarna verdeel je 1 el botercrème over de pannenkoek. herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn. als laatste top je de bovenkant af met een dikkere laag botercrème, zo strak mogelijk.
- Smelt de chocolade en slagroom in een steelpannetje Blijf dit roeren en zodra het begint te smelten, zet je het vuur uit. Roer door tot je een gladde chocolade ganache over houdt. Haal de pannenkoekentaart uit de vorm.
- Zet het op een rooster en giet nu in het midden de chocola over de taart, laat het goed uitvloeien en smeer daarna de zijkanten nog goed met chocola en top af met toefjes opgeklopte slagroom. Zet voor 30 minuten in de koelkast of tot de chocolade ganache opgestijfd is.
Notities
Nutrition