Koolhydraatarme mosterd kaasbroodjes

Kaas en mosterd, die twee smaken gaan wat mij betreft heel goed samen! Voor Marne Mosterd ging ik aan de slag met de verschillende mosterd smaken. Zo maakte ik al een heerlijke traybake kip honing-mosterd. Nu ben ik aan de slag gegaan met de Groninger mosterd. Doordat deze wat grover is qua structuur, doordat er nog stukjes mosterdzaad in zitten, krijg je een volle smaak in je recept. Daarom koos ik ervoor om heerlijke kaasbroodjes te maken. Met fathead deeg. Zo ontstonden deze heerlijke fluffy koolhydraatarme mosterd kaasbroodjes!

koolhydraatarme mosterd kaasbroodje

Wie of wat is Marne mosterd?

Je kent Marne mosterd vast al wel. Ze hebben een herkenbare uitstraling met een mooi ronde pot en rode deksel. Het mooie van Marne Mosterd is dat ze een verbeterd receptuur hebben. Niet dat ik de vorige al niet lekker vond, maar ze blijven vernieuwen! Dat maakt wel dat ze als lekkerste getest zijn in 2022! Voor dit recept heb ik gekozen voor de Marne mosterd Groninger. De Groninger mosterd bestaat al ruim 127 jaar! In de Groninger mosterdsoort is de mosterdzaad slechts grof gemalen. Daardoor krijg je een mosterd die vol van smaak is. Door de combinatie van kaas en grove mosterd, krijg je heerlijke koolhydraatarme mosterd kaasbroodjes!

koolhydraatarme mosterd kaasbroodje

Koolhydraatarme mosterd kaasbroodjes zelf maken?

Het recept is eigenlijk erg simpel! Je hebt maar een paar producten nodig, een magnetron (of pannetje) en een oven. De deeg van de kaasbroodjes wordt gemaakt van amandelmeel, geraspte mozzarella, psylliumvezels, zout, everything but bagel kruiden, roomkaas en uiteraard de Groninger mosterd van Marne Mosterd.

Ingredienten voor de kaasbroodjes

Topping voor de mosterd kaasbroodjes

koolhydraatarme mosterd kaasbroodjes

Bereiding van de mosterd kaasbroodjes

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden hete lucht
  2. Zet een mengkom klaar met de amandelmeel, bakpoeder, psylliumvezels en snufje zout.
  3. Voeg de mozzarella samen met de roomkaas toe aan een magnetron bestendig bakje. Zet dit op 750Watt en dan 90 seconden. Roer door en zet nog eens terug voor 30 seconden. Herhaal dit tot het goed gesmolten is.
  4. Roer de amandelmeel mengsel door de mozzarella. Voeg daarna de eieren en Groninger mosterd eraan toe. Kneed vervolgens met deeghaken tot het goed gemengd is. Als het kamertemperatuur heeft bereikt, kneed je verder met je handen tot het niet meer plakkerig is.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak vervolgens 10 ballen van het deeg en rol dit uit tot broodjes. Leg ze op de bakplaat, houd wat afstand tussen de broodjes. Besmeer de bovenkant van de koolhydraatarme mosterd kaasbroodjes in met het eigeel en maak af met de everything but bagel kruiden.
  6. Bak de broodjes voor 25-30 minuten goudbruin.
  7. Daarna kun je ze lekker opeten. Dip ze vervolgens nog extra in wat Groninger mosterd en geniet! De koolhydraatarme kaasbroodjes zijn ideaal om te serveren bij een tapas tafel.
Samenwerking met Marne mosterd

Zoals je hierboven kon lezen, gaat dit om een (betaalde) samenwerking. Dat betekent bij mij echter niet dat ik niet achter het product sta. Vooraf inschrijving heb ik bedacht wat ik zou willen maken en heb ik mijn ideeën ingestuurd. Zo wordt je uitgekozen en kan je aan de slag! Ik koop normaal ook (bijna) altijd Marne mosterd, gewoon omdat ze ook echt de lekkerste zijn!

#marnemosterd #mosterd #maakerwatvan #onverwachtecombinaties #meerMarne

Ook Marne Mosterd volgen? Bekijk ze dan snel op social media met @marnemosterd .

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.