Het is gek, maar waar, ik had nog geen slagroomtaart op mijn website staan! Wel eentje voor een samenwerking, maar dat was een groene Victoria sponge cake. Daarom werd het wel echt tijd om een koolhydraatarme slagroomtaart te maken. Samen met Ilona, van Keto_ilona had ik weer een gezellige bakdag. Het idee was om een ander recept te maken. Echter mislukte dit en toen hebben wij op dat moment met de over gebleven producten, deze heerlijke keto slagroomtaart met aardbeien gemaakt!
Koolhydraatarme slagroomtaart, maar dan anders
Een koolhdyraatarme slagroomtaart, maar dan anders omdat we het in een slof formaat gemaakt hebben. Dit deden we simpel door twee bakplaten te maken met cakebeslag. Je kunt dan kiezen om rechthoeken uit te snijden, of – zoals wij hebben gedaan – een slof vorm gebruiken. Je houdt dan wel wat meer cake over als ‘afval’. Echter kun je hiermee nog heerlijke toetjes mee maken of gewoon zo weg snoepen!
Wat heb je nodig voor de slagroomtaart met aardbeien?
Eigenlijk heb je niet veel verschillende soorten ingrediënten nodig voor dit recept! De koolhydraatarme slagroomtaart maak je met de volgende producten:
- Eieren
- amandelmeel
- Kristal sweet vanille
- Bakpoeder
- Slagroom
- Roomkaas
- Zero aardbeien jam
Wist je dat je met de cake ook andere recepten kunt maken?
Met de cake voor deze keto slagroomtaart kun je ook andere recepten maken. Namelijk;

Koolhydraatarme slagroomtaart met aardbeien
Ingrediënten
- 8 eieren
- 120 g amandelmeel Steviala
- 50 g Kristal Sweet vanille Steviala
- 8 g bakpoeder
vulling:
- 250 ml slagroom
- 200 g roomkaas
- 40 g Frost Steviala
- 150 g Aardbeien jam
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC hetelucht en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Vet het bakpapier een beetje in.
- Splits 2 eieren en voeg de 2 eiwitten samen met de Kristal Sweet vanille toe aan een mengkom. Klop dit stijf op. In een andere mengkom mix je de 2 eidooiers, 2 eieren, amandelmeel en bakpoeder. Spatel dit daarna door de eiwitten. Verdeel vervolgens het beslag op de bakpapier. De cake wordt zeker 30×30 groot.
- Herhaal deze stappen nogmaals voor de 2e cake plaat. Bak de twee platen voor 12 a 15 minuten in de oven. Haal de bakplaten uit de oven.
- Snijd de cake platen door de helft, zo heb je 4 gelijke stukken. Druk nu met een slofvorm 4 gelijke stukken uit de cake.
- Voeg de slagroom, roomkaas en Frost toe aan een mengkom. Klop dit met een mixer stijf op.
- Begin nu met het bouwen van de taart. Leg 1 stuk cake op de bodem van de slofvorm. Besmeer deze in met 50 g jam. Vervolgens schep je 1/4e van het slagroom erop. Druk vervolgens de volgende cake op de slagroom. Herhaal de stappen tot je laatste cake erop ligt.
- Nu kun je voorzichtig de slofvorm eraf schuiven. Versier de bovenkant met het overgebleven slagroom en maak af met vers rood fruit.
Nutrition