Koolhydraatarme slagroomtaart met aardbeien

Het is gek, maar waar, ik had nog geen slagroomtaart op mijn website staan! Wel eentje voor een samenwerking, maar dat was een groene Victoria sponge cake. Daarom werd het wel echt tijd om een koolhydraatarme slagroomtaart te maken. Samen met Ilona, van Keto_ilona had ik weer een gezellige bakdag. Het idee was om een ander recept te maken. Echter mislukte dit en toen hebben wij op dat moment met de over gebleven producten, deze heerlijke keto slagroomtaart met aardbeien gemaakt!

Koolhydraatarme slagroomtaart

Koolhydraatarme slagroomtaart, maar dan anders

Een koolhdyraatarme slagroomtaart, maar dan anders omdat we het in een slof formaat gemaakt hebben. Dit deden we simpel door twee bakplaten te maken met cakebeslag. Je kunt dan kiezen om rechthoeken uit te snijden, of – zoals wij hebben gedaan – een slof vorm gebruiken. Je houdt dan wel wat meer cake over als ‘afval’. Echter kun je hiermee nog heerlijke toetjes mee maken of gewoon zo weg snoepen!

Wat heb je nodig voor de slagroomtaart met aardbeien?

Eigenlijk heb je niet veel verschillende soorten ingrediënten nodig voor dit recept! De koolhydraatarme slagroomtaart maak je met de volgende producten:

Wist je dat je met de cake ook andere recepten kunt maken?

Met de cake voor deze keto slagroomtaart kun je ook andere recepten maken. Namelijk;

koolhydraatarme gingerbread cakerol koolhydraatarme Snickers cakerol koolhydraatarme oreo cakerol Koolhydraatarme lemoncurd cakerol

 

 

 

 

Koolhydraatarme slagroomtaart met aardbeien

Anne Verhoeve
Heerlijk genieten van een plakje koolhydraatarme slagroomtaart met aardbeien! Hij is snel en makkelijk te maken. Voor je het weet serveer jij deze prachtige slagroomtaart met aardbeien!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Rusttijd 30 min
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, Eiwitrijk, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 12 porties
calorieën 239 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

vulling:

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180ºC hetelucht en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Vet het bakpapier een beetje in.
  • Splits 2 eieren en voeg de 2 eiwitten samen met de Kristal Sweet vanille toe aan een mengkom. Klop dit stijf op. In een andere mengkom mix je de 2 eidooiers, 2 eieren, amandelmeel en bakpoeder. Spatel dit daarna door de eiwitten. Verdeel vervolgens het beslag op de bakpapier. De cake wordt zeker 30×30 groot.
  • Herhaal deze stappen nogmaals voor de 2e cake plaat. Bak de twee platen voor 12 a 15 minuten in de oven. Haal de bakplaten uit de oven.
  • Snijd de cake platen door de helft, zo heb je 4 gelijke stukken. Druk nu met een slofvorm 4 gelijke stukken uit de cake.
  • Voeg de slagroom, roomkaas en Frost toe aan een mengkom. Klop dit met een mixer stijf op.
  • Begin nu met het bouwen van de taart. Leg 1 stuk cake op de bodem van de slofvorm. Besmeer deze in met 50 g jam. Vervolgens schep je 1/4e van het slagroom erop. Druk vervolgens de volgende cake op de slagroom. Herhaal de stappen tot je laatste cake erop ligt.
  • Nu kun je voorzichtig de slofvorm eraf schuiven. Versier de bovenkant met het overgebleven slagroom en maak af met vers rood fruit.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 239kcalCarbohydrates: 2.8gProtein: 9gFat: 18g
Trefwoord amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, lowcarbcenter, recept, recepten, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.