Koolhydraatarme tompouce cakerol

Lang verwacht, eindelijk gepost! De koolhydraatarme tompouce cakerol. Je zou denken dat mensen klaar zijn met de Tompouce hype, maar niets is minder waar! Mensen houden gewoonweg van Tompouce, net als ik! Ik ben er al echt heel erg lang gek op en kies dan ook altijd voor de Tompouce op verjaardagen. Nu had ik al meerdere Tompouce recepten gemaakt voordat het een grote hype werd door de Crompouce. Want op mijn website vind je al de tompouce cake, tompouce cheesecake en de tompouce stroopwafels! Nadat de hype rondom de Tompouce Crompouce begonnen was, heb ik nog de Tompouce soes, de Tompsoes gemaakt. Dit is echt een grote hit op mijn website. Daarom kon de koolhydraatarme tompouce cakerol niet achterblijven! Eenvoudig te maken, onwijs lekker! Benieuwd hoe jij de keto tompouce cakerol kan maken? Lees dan vooral verder!

koolhydraatarme tompouce cakerol
Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme tompouce cakerol?

Zelf heb ik hem nu gevuld met Jell-o vanille maar je kunt dus ook zelf banketbakkersroom maken om de koolhydraatarme tompouce cakerol te vullen. Maak dan de banketbakkersroom die uitgelegd staat bij de koolhydraatarme tompouce stroopwafels.

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

 1. Week het blaadje gelatine in koud water voor minimaal 10 minuten.
 2. Vervolgens maak je de banketbakkersroom door 50 ml slagroom, 3 eierdooiers, vanille extract en het Frost toe te voegen aan een mengkom. Mix dit vervolgens met een garde goed door.
 3. Daarna voeg je 150ml slagroom toe aan de steelpan en laat dit warm worden. Roer het met een garde door, totdat de klontjes weg zijn. Je let hierbij op dat het niet gaat koken. Vervolgens voeg je al roerend een klein scheutje warme slagroom toe aan de eieren.
 4. Daarna giet je de rest van de eieren in de steelpan en dit blijf je roeren. Als het begint in te dikken, voeg je de gelatine en arrowroot erbij. Roer goed door tot de klontjes weg zijn.
 5. Zet het vuur laag en blijf roeren tot de banketbakkersroom ingedikt is. Het is klaar als het een dikte heeft van een kwark. Zet nu het vuur uit. Giet het bankbetbakkesroom in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Koolhydraatarme tompouce cakerol

Hoe maak je de tompouce cakerol?

koolhydraatarme tompouce cakerol

Koolhydraatarme Tompouce cakerol

Anne Verhoeve
Genieten van een onwijs lekkere Tompouce cakerol? Dat kan met dit recept! Hij is nog eens makkelijk te maken ook, ondanks dat het er moeilijk uit kan zien voor sommige! Volg de stappen en ook jij kan dit op tafel toveren.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
30 minuten
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 12 plakken
calorieën 162 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Cake

Roomvulling

 • 1 zakje Jell-o
 • 200 ml Slagroom vers
 • 175 gram Franse Kwark

Slagroomvulling

 • 100 ml Slagroom vers
 • 25 gram Frost

Chocolade Topping

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht en bekleed je een bakplaat met bakpapier. Splits de eieren. Klop de 2 eiwitten stijf op samen met de kristal sweet vanille. In een andere mengkom mix je de 2 eidooiers, amandelmeel en bakpoeder. Spatel dit daarna door de eiwitten. Vet het bakpapier licht in met bakspray. Verdeel vervolgens het beslag op het bakpapier. De cake wordt zeker 20×20 groot.
 • Bak de cake voor 15 minuten in de oven. Maak ondertussen de roomvulling door alles voor de roomvulling toe te voegen aan een mengkom. Mix dit 1 min. romig. Maak ook de slagroom vulling door de slagroom met Frost stijf op te kloppen.
 • Haal de cake daarna gelijk uit de oven. Leg een stuk bakpapier op je aanrecht en keer de cake om. Verwijder het bakpapier waar de cake op gebakken is.
 • Smelt de witte chocolade met kokosolie au bain-marie en voeg hier al roerend roze kleurstof druppels door tot je de gewenste roze kleur krijgt.
 • Schep hier de roomvulling op en verdeel gelijkmatig. Daarover verdeel je 4/5 van het slagroom vulling. Rol de cakerol op en besmeer de buitenkant met de witte chocolade. Zet de cakerol 60 min. in de koelkast. Maak de koolhydraatarme Tompouce cakerol af door er nog toefjes slagroom erop te spuiten.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 162kcalCarbohydrates: 3.5gProtein: 4.8gFat: 14.1gSaturated Fat: 2.4gPolyunsaturated Fat: 0.4gMonounsaturated Fat: 0.2gCholesterol: 35mgSodium: 79mgPotassium: 13mgFiber: 0.2gSugar: 2.5gVitamin A: 14.9IUCalcium: 28mgIron: 1mg
Trefwoord amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, recept, recepten, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.