Een heerlijke koolhydraatarme pindakaas banaan cake met chocolate chips. Het leuke is dat dit recept geen echte banaan bevat. Daardoor is deze koolhydraatarme pindakaas banaan cake niet alleen koolhydraatarm maar ook geschikt voor een ketogeen levensstijl.
Voeg vervolgens de amandelmeel, bakpoeder, zout en fatshake banaan in een mengkom. Meng dit goed door.
Daarna voeg je de eieren, Griekse yoghurt en pindakaas toe aan de mengkom. Mix het geheel romig op.
Spatel de chocolate chips door het beslag.
Schep het beslag in een siliconen cakevorm en bak de koolhydraatarme pindakaas banaan cake voor 35 a 40 minuten in de oven.
Prik met een sateprikker in het midden van de cake. Als de sateprikker er schoon uit komt, dan is de cake klaar. Als de sateprikker nog nat is, bak je de cake voor nog eens 5 minuten.
Laat de cake buiten de oven afkoelen.
Bewaar de cake in een afgesloten bak of aluminiumfolie op een droge plek. Je kunt de cake ook in plakken snijden en invriezen.
Notities
De fatshake banaan is te vervangen voor 20 gram eiwitpoeder. Let dan wel op dat je geen banaan smaak meer hebt en dat je zelf nog zoetstof moet toevoegen.
Je kunt alle soorten pindakaas gebruiken. Let goed op de hoeveelheid koolhydraten per 100 gram. In dit recept is gekozen voor de Pindakaaswinkel Sport variant. Deze bevat 12 gram koolhydraten per 100 gram.