Gek op fris zure smaken? Dan is dit recept voor een koolhydraatarme key lime pie echt wat voor jou. Een krokante bodem met een zoet zure vulling. Makkelijk te maken en leuk om te serveren als toetje of als tussendoortje.
Voeg alle ingredienten voor de bodem toe aan een mengkom. Meng het geheel vervolgens goed door.
Verdeel het deeg over de siliconen bakvormen. Bak de bodems voor 15 minuten op 180 graden hete lucht. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
Vulling
Week de gelatine blaadjes voor minimaal 10 minuten in koud water
Rasp de limoenen en knijp de sap eruit boven een zeef. Voeg de roomkaas, kwark, Frost, limoen sap en rasp toe aan een mengkom en meng dit goed door.
Doe 1 el water in een hitte bestendig bakje en leg de gelatine blaadjes hierin. Zet dit voor ca 30 seconden in de magnetron en smelt zo de gelatine.
Voeg de gelatine al roerend toe aan de vulling.
Verdeel de vulling over de bodems en zet daarna voor minimaal 1 a 2 uur in de koelkast om de vulling op te laten stijven.
Zet nu je siliconen bakvorm voor zo'n 60 min in de vriezer. Je kunt daarna de key lime pie er goed uit drukken, zonder dat deze breekt.
Maak de koolhydraatarme key lime pies af door de slagroom met frost stijf op te kloppen en de limoen rasp erover te verdelen.
Bewaar in de koelkast voor zo'n 3 dagen. Je kunt ze zonder slagroom ook in de vriezer bewaren en dan pas versieren met slagroom als ze uit de vriezer komen. In de vriezer zijn ze zo'n 3 maanden houdbaar.