Vlaai meets Bossche bol. Een vlaai met alleen slagroom, klinkt niet zo spectaculair. Daarom bestaat deze koolhydraatarme Bossche bollen vlaai uit een laagje banketbakkersroom, slagroom en chocolade ganache. Als extra topping kun je kiezen voor het maken van mini Bossche bollen. De vlaai kun je in 8 repen snijden en die ook weer door de helft. Dan heb je een lekker hapje voor bij de koffie of thee.
Voeg alle ingredienten toe aan een mengkom. Mix dit tot een egaal beslag. Voeg daarna het beslag in de bakvorm. Als je geen Cooxwunderform of siliconen vorm hebt, bekleed je bakvorm dan met bakpapier.
Bak de bodem voor 25 a 30 minuten in de oven. Controleer na 25 minuten of de bodem mooi goud bruin gekleurd is. Anders nog even wat langer erin. Daarna buiten de oven volledig laten afkoelen.
Banketbakkersroom
Week het blaadje gelatine in koud water voor minimala 10 minuten.
Vervolgens maak je de banketbakkersroom door 50 ml slagroom, 3 eidooiers, vanille extract en het kristal sweet toe te voegen aan een mengkom. Mix dit vervolgens met een garde goed door.
Daarna voeg je 150ml slagroom toe aan de steelpan en laat dit warm worden. Je let hierbij op dat het niet gaat koken. Vervolgens voeg je al roerend een klein scheutje warme slagroom toe aan de eieren.
Daarna giet je de rest van de eieren in de steelpan en dit blijf je roeren. Als het begint in te dikken, voeg je de gelatine erbij. Roer goed door tot de gelatine is gesmolten.
Zet het vuur laag en blijf roeren tot de banketbakkersroom ingedikt is. Het is klaar als het een dikte heeft van een kwark. Daarna kun je de banketbakkersroom op je vlaai bodem schenken.
Zet de vlaai voor 30 a 60 minuten in de koelkast. Als de banketbakkersroom stijf is, kun je verder.
Slagroom topping
Voeg alle ingredienten toe aan een mengkom en klop stijf op.
Schep de slagroom op de banketbakkersroom en strijk het glad met een lepel. Zet dan weer terug in de koelkast voor 15 min
Chocolade ganache
Voeg de slagroom en Dark melties toe aan een steelpan. Roer door tot de chocolade begint te smelten. Zet dan het vuur uit en blijf roeren tot er een mooi gladde ganache ontstaat.
Schep de ganache met een lepel op de slagroom vulling. Kantel de bakvorm zachtjes op en neer om al het ganache te verdelen. Zet de Bossche bollen vlaai nu terug in de koelkast tot de ganache afgekoeld is.
Topping
Optioneel kun je nog de kleine Bossche bollen maken en op de bovenkant verdelen. Maar voor de smaak is dit zeker niet nodig! Alleen voor de uitstraling is het leuk.