Een suikervrije en koolhydraatarme variant op de Banoffee pie. Een desserttaart met koekbodem, toffe of karamel laag, bananen, room en chocolade. De koolhydraatarme Banoffee pie repen hebben geen echte banaan, maar krijgen de bananensmaak door de Fat shake banaan. Zo kun je alsnog genieten van de smaken van banaan tijdens een koolhydraatarm en kerogeen levensstijl.
Voeg alle ingredienten toe aan de mengkom. Mix het geheel vervolgens goed door.
Schep het beslag in je bakvorm (zie benodigdheden). Heb je geen siliconen bakvorm, zorg dan dat je je bakvorm bekleed met bakpapier.
Bak de bodem voor ca 25 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
Banaan karamel
Week de gelatine voor minimaal 10 minuten in koud water.
Voeg alle ingredienten toe aan een steelpan en zet het vuur aan op middelhoge stand. Gebruik de garde om al roerend alles te mengen.
Laat de karamel voor 5 minuten pruttelen. Voeg tot slot de gelatine toe en laat dit al roerend smelten. Als de gelatine is gesmolten, zet je het vuur uit.
Schep de karamel op de bodem en verdeel gelijkmatig. Zet daarna voor 1 uur in de koelkast.
Banaan creme
Voeg alle ingredienten toe aan een mengkom. Klop het stijf op.
Schep de banaan crème op de inmiddels afkoelde en hard geworden karamel laag. Gebruik een lepel of spatel om de slagroom glad af te strijken.
Zet weer terug in de koelkast en ga verder met de topping.
Chocolade topping
Doe de Milk Melties samen met de kokosolie in een hittebestendig schaaltje. Vul de steelpan met een klein laagje water. Zet het schaaltje erboven op. Zorg dat het schaaltje het water niet aanraakt. Smelt nu de chocolade volgens de au-bain-marie methode.
Als de chocolade is gesmolten, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna schenk je het over de slagroom topping. kantel de bakvorm een beetje heen en weer om al het chocolade te verdelen.
Optioneel kun je nog een beetje witte chocolade smelten in de magnetron en daarna met een lepel over de bovenkant verdelen. Om een leuke swirl te maken, gebruik je een sateprikker.
Zet nogmaals in de koelkast voor minimaal 30 minuten. Daarna kun je de Banoffee pie repen maken. Gebruik een scherp mes die je kort verwarmd onder de warme kraan. Laat de mes door de chocolade heen smelten en ga niet hard duwen om te snijden. Het vergt wat geduld en tijd, maar ander druk je de slagroom eruit. Je snijdt eerst 2x5 repen en daarna snij je die nog door de helft. Totaal kom je op 20 blokjes uit.
Notities
* Ovenstanden: iets minder dan 200 graden elektrische oven of stand 3 op gasoven.