Een recept voor fruitige en zoete koekjes. Met de nieuwste saus van Steviala maak jij ook deze koolhydraatarme passievrucht koekjes. Simpele koekjes met een hart gevuld met Pure Passion.
Voeg alle ingredienten voor de koekjes toe aan een mengkom. Kneed dit met je handen tot een egaal beslag. Pak de deeg daarna in met huishoudfolie en leg dit voor minimaal 60 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht.
Leg een stuk bakpapier op de aanrecht en leg hier de deegbal op. Druk dit met je handen platter. Dek vervolgens af met huishoudfolie. Gebruik nu een deegroller om het deeg dun uit te rollen.
Steek eerst 30 koekjes uit die gesloten zijn. Daarna druk je nog 30 koekjes uit met het hartje in het midden. Tussendoor kan het zijn dat je geen hele koekjes meer kunt uitdrukken. Verzamel dan al het deeg weer, maak er een bol van en herhaal de stappen van hierboven. Net zolang tot al het deeg op is en je ca 60 rondjes eruit hebt kunnen halen.
Leg nu de 30 gesloten koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de koekjes in met een klein beetje Pure Passion. Vervolgens leg je met een spatel alle koekjes met een hartje op de gesloten koekjes. druk voorzichtig aan. (p.s leg ook de kleine hartjes er nog tussen om mee te bakken)
Bak nu alle koekjes voor ca 15 minuten in de oven. Als ze goudbruin gekleurd zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze buiten de oven volledig afkoelen.
Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel. Pas bij serveren maak je de koekjes helemaal af. Dit doe je door de kleine hartjes weer in de harten te leggen. Zeef nu wat Frost over de koekjes. Haal met een mespuntje de hartjes er weer uit en vul de hartjes met Pure Passion.
De koekjes zonder Frost en Pure passion zijn zo'n 7 dagen in een afgesloten trommel te bewaren.
Notities
Mocht je niet van passievrucht houden, dan kun je de Pure Passion uiteraard ook vervangen voor bijvoorbeeld een suikervrije jam of Supreme strawberry.
Aantal koekjes hangt af van hoe dik je het deeg uitrolt en hoe groot jouw koekjes uitsteenvorm is. Ik heb een 6cm vorm gebruikt en het deeg was erg dun.
Baktijd kan langer of korter zijn als je koekjes ook wat dikker of dunner zijn. Houdt dit zelf even goed in de gaten vanaf 12 minuten.