Koolhydraatarme passievrucht koekjes

Ben jij ook zo gek op de smaken van passievrucht? Dan is de nieuwste saus / topping van Steviala echt een dikke aanrader! Met de Steviala pure passion maak jij deze koolhydraatarme passievrucht koekjes. Ze zijn snel en makkelijk te maken. Je hebt maar een paar producten nodig. Voor de koekjes gebruik je Steviala amandelmeel, roomboter, ei en Steviala kristal sweet. Dan heb je een koekjes uitsteker van 6cm nodig en dan maak je maar liefst 30 koekjes! Hoe lekker is dat? De koolhydraatarme passievrucht koekjes maak je alvast klaar, maar de Steviala pure passion spuit je er pas in bij serveren van de koekjes. Zo blijft het koekje lekker krokant en wordt het geen grote plakboel in je trommel!

Koolhydraatarme passievrucht koekjes

De Steviala pure passion is het nieuwste pareltje van Steviala. Na het succes van de Caramel Crush, Supreme Strawberry en Heavenly dark, is er nu de passievrucht topping gelanceerd! Deze koolhydraatarme passievruchten saus en stroop bevat géén zoetstoffen. Daarnaast bevat de Steviala Pure Passion, net zoals de Supreme Strawberry, ook écht fruit. Zo heb je heerlijke zoete en lekkere smaak. Met maar 6.4 gram koolhydraten per 100 gram is dit natuurlijk eentje die je niet kunt missen! Het mooiste is ook dat je alle producten van Steviala ook kunt shoppen bij www.afvallenmetbregje.nl zodat je mogelijk nog meer lekkere producten van andere merken kunt scoren!

koolhydraatarme koekjes met passievrucht

Hoe maak je de koolhydraatarme passievrucht koekjes?

De passievrucht koekjes zijn erg makkelijk te maken. Je voegt het amandelmeel, kristal sweet, roomboter en ei toe aan een mengkom. Dit kneed je daarna met je handen tot een egaal beslag. Dit beslag pak je vervolgens in met huishoudfolie en legt dit voor minimaal 60 minuten in de koelkast. Daarna kun je het deeg dun uitrollen (0,5cm). Met de leuke 8-delige cookie cutter set van Amazon.nl maak je heel simpel eerst 30 dichte koekjes en daarna ook nog 30 koekjes met hartje eruit. Op de dichte koekjes smeer je een klein beetje Steviala pure passion en daar leg je het koekje met hartje op. Deze koolhydraatarme passievrucht koekjes bak je dan op 170 graden hete lucht voor ca 15 minuten. Daarna zijn je koekjes klaar!

Pure passion in de hartjes

Ik vond het wel toepasselijk om hartjes te kiezen. Aangezien de Steviala Pure Passion ook echt voor pure passie staat. De hartjes vul je met de Steviala Pure Passion zodra je de koekjes wilt serveren. Doe je dit eerder, dan lekt dat eruit in je koekjestrommel én worden je koekjes wat slapper. Je kunt de koekjes dus het beste bewaren in een afgesloten trommel zonder de pure passion erin gespoten. Wil je, net zoals op de foto, nog een mooi wit laagje erop maken? doe dan de hartjes die je eruit gedrukt hebt, weer even terug op het koekje. Zeef vervolgens wat Steviala Frost erover en haal met een mespuntje de hartjes er weer uit. Zo krijg je de koolhydraatarme passievrucht koekjes zoals op de foto!

keto passievrucht koekjes

Wat kun je nog meer maken met de lekkere sausjes van Steviala?

Heavenly dark

Caramel Crush

Supreme Strawberry

 

Koolhydraatarme passievrucht koekjes

Koolhydraatarme passievrucht koekjes

Anne Verhoeve
Een recept voor fruitige en zoete koekjes. Met de nieuwste saus van Steviala maak jij ook deze koolhydraatarme passievrucht koekjes. Simpele koekjes met een hart gevuld met Pure Passion.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Rusttijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 30 koekjes
calorieën 40 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Koekjes

Vulling

Instructies
 

 • Voeg alle ingredienten voor de koekjes toe aan een mengkom. Kneed dit met je handen tot een egaal beslag. Pak de deeg daarna in met huishoudfolie en leg dit voor minimaal 60 minuten in de koelkast.
 • Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht.
 • Leg een stuk bakpapier op de aanrecht en leg hier de deegbal op. Druk dit met je handen platter. Dek vervolgens af met huishoudfolie. Gebruik nu een deegroller om het deeg dun uit te rollen.
 • Steek eerst 30 koekjes uit die gesloten zijn. Daarna druk je nog 30 koekjes uit met het hartje in het midden. Tussendoor kan het zijn dat je geen hele koekjes meer kunt uitdrukken. Verzamel dan al het deeg weer, maak er een bol van en herhaal de stappen van hierboven. Net zolang tot al het deeg op is en je ca 60 rondjes eruit hebt kunnen halen.
 • Leg nu de 30 gesloten koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de koekjes in met een klein beetje Pure Passion. Vervolgens leg je met een spatel alle koekjes met een hartje op de gesloten koekjes. druk voorzichtig aan. (p.s leg ook de kleine hartjes er nog tussen om mee te bakken)
 • Bak nu alle koekjes voor ca 15 minuten in de oven. Als ze goudbruin gekleurd zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze buiten de oven volledig afkoelen.
 • Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel. Pas bij serveren maak je de koekjes helemaal af. Dit doe je door de kleine hartjes weer in de harten te leggen. Zeef nu wat Frost over de koekjes. Haal met een mespuntje de hartjes er weer uit en vul de hartjes met Pure Passion.
 • De koekjes zonder Frost en Pure passion zijn zo'n 7 dagen in een afgesloten trommel te bewaren.

Notities

 1. Mocht je niet van passievrucht houden, dan kun je de Pure Passion uiteraard ook vervangen voor bijvoorbeeld een suikervrije jam of Supreme strawberry.
 2. Aantal koekjes hangt af van hoe dik je het deeg uitrolt en hoe groot jouw koekjes uitsteenvorm is. Ik heb een 6cm vorm gebruikt en het deeg was erg dun. 
 3. Baktijd kan langer of korter zijn als je koekjes ook wat dikker of dunner zijn. Houdt dit zelf even goed in de gaten vanaf 12 minuten.

Nutrition

Serving: 1koekjeCalories: 40kcalCarbohydrates: 0.3gProtein: 1gFat: 3.7gSaturated Fat: 1.3gFiber: 1.5gSugar: 0.3g
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Gezond, Healthy, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.