Een traditioneel recept maar dan in een modern jasje. Deze koolhydraatarme witte asperges ovenschotel heeft alles van een traditioneel recept, namelijk de ham, asperges, ei en saus. Alleen nu in een vorm van een ovenschotel!
Snij de bloemkool in roosjes. Vul een kookpan met een laagje water. Doe hier een snufje zout in en voeg de roosjes eraan toe. Kook de bloemkool roosjes voor 10 minuten.
Schil de witte asperges van punt naar bodem en breek af bij het houtachtige uiteinde. Kook de witte asperges ook nog voor 5 minuten.
Voeg de eieren, kruiden, mosterd, sweet bee en kookroom toe aan een mengkom en mix dit met een garde los.
Snij de tomaatjes in halfjes en snij de beenham in dunne plakken.
Giet de bloemkool en asperges af. Doe de asperges, tomaatjes en bloemkool in de ovenschotel. Verdeel de gesneden beenham plakken over de asperges heen. Giet vervolgens de eierbeslag erover.
Zet de ovenschotel voor ca 45 minuten in de oven. Daarna is de koolhydraatarme witte asperges ovenschotel klaar om uit te serveren.