Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens doe je de amandelmeel, Kristal sweet, cacao, eieren, roomkaas en gesmolten roomboter in een mengkom. Mix het beslag daarna goed door. Snij de kersen in kwartjes. Vervolgens spatel je de chocolate chips, kersen kwartjes erdoorheen.
Daarna schep je de helft van het beslag in een siliconen cake vorm (20). Vervolgens verdeel je de kersen jam in het midden en tot slot schep je de rest van het beslag erop. Bak de koolhydraatarme chocoladecake daarna voor zo’n 30-35 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen buiten de oven.
Smelt de chocolade en verdeel over de bovenkant van de cake. Laat de chocolade in de koelkast hard worden. Haal de chocoladecake uit de koelkast. Verdeel de hele kersen erop en de chocolade schaafsel. Je chocoladecake met kersen is klaar om te serveren. Bewaren in de koelkast of per plakje invriezen.