Koolhydraatarme chocoladecake met kersen

Ben jij nog op zoek naar een nagerecht voor kerst? Want ook met kerst kun je suikervrij en koolhydraatarm genieten. Daarom maakte ik voor jullie deze koolhydraatarme chocoladecake met kersen. De kersen zelf zijn niet keto / koolhydraatarm, echter zijn er geen grote hoeveelheden gebruikt en voor de kerst special, moet het kunnen! Liever geen kersen gebruiken? Gebruik dan alleen de suikervrije kersenjam. Deze koolhydraatarme chocoladecake met kersen staat prachtig op tafel en kun je goed serveren als kerst tussendoortje of als kerst nagerecht. Koolhydraatarme chocoladecake met kersen

Chocoladecake met kersen zonder koolhydraten?

Zoals je hierboven kon lezen, bevatten kersen wel meer koolhydraten dan ze adviseren bij een koolhydraatarm levensstijl. Maar er wordt in dit recept maar weinig gebruikt en daarnaast kun je kiezen voor de suikervrije kersenjam. Zoals je op de foto kunt zien, zie je een mooie dunne laag in het midden met kersenjam! Echt heerlijk en heel feestelijk om te serveren!

Wist je dat de basis van deze cake ook terug te vinden is in andere receptjes?

Mocht je gek zijn op chocolade, dan zijn de brownies met marshmallows ook zeker wat voor jou! Of hetzelfde idee als deze koolhydraatarme chocoladecake met kersen maar dan met karamel? Maak dan zeker de Triple chocolade brownie met karamel! Of meer op zoek naar een combinatie van koek met brownie? Dan moet je echt even kijken naar deze koolhydraatarme brownie shortbread.

Koolhydraatarme chocoladecake met kersen

Koolhydraatarme chocoladecake met kersen

Anne Verhoeve
Heerlijk genieten van een plakje koolhydraatarme chocoladecake met kersen. Erg feestelijk en vol van smaak.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 45 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 12 porties
calorieën 155 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Chocolade cake

 • 60 gram roomboter ongezouten, gesmolten
 • 80 gram amandelmeel Steviala
 • 5 gram Bakpoeder
 • 25 gram cacao
 • 40 gram roomkaas
 • 3 eieren
 • 30 gram Kristal Sweet Steviala

Vulling

Topping

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens doe je de amandelmeel, Kristal sweet, cacao, eieren, roomkaas en gesmolten roomboter in een mengkom. Mix het beslag daarna goed door. Snij de kersen in kwartjes. Vervolgens spatel je de chocolate chips, kersen kwartjes erdoorheen.
 • Daarna schep je de helft van het beslag in een siliconen cake vorm (20). Vervolgens verdeel je de kersen jam in het midden en tot slot schep je de rest van het beslag erop. Bak de koolhydraatarme chocoladecake daarna voor zo’n 30-35 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen buiten de oven.
 • Smelt de chocolade en verdeel over de bovenkant van de cake. Laat de chocolade in de koelkast hard worden. Haal de chocoladecake uit de koelkast. Verdeel de hele kersen erop en de chocolade schaafsel. Je chocoladecake met kersen is klaar om te serveren. Bewaren in de koelkast of per plakje invriezen.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 155kcalCarbohydrates: 2.6gProtein: 4.7gFat: 13.3gSaturated Fat: 5.9gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 1.2gSodium: 1.6mgPotassium: 69.9mgFiber: 4.7gSugar: 0.9gCalcium: 5.5mgIron: 1mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblogger, Foodphotography, kerst, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

2 Comments

 1. 4 sterren
  Wat doe je met de roomkaas? Staat namelijk niet in de beschrijving 😉

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.