Een alternatief voor de normale bruschetta maar dan met meer focus op eiwitten en minder koolhydraten. Zo ontstond deze koolhydraatarme kip bruschetta met walnoten. Het is niet zomaar een bruschetta, maar de kip wordt gebruikt als broodje. Daarop een tomatensalsa van bosui, walnoten en walnotenolie. Een verrassende combinatie die je een keer moet proberen.
Leg de kipfilet tussen twee stukken huishoudfolie. Gebruik een deegroller om de kipfilet platter te maken. Smeer de kipfilets aan beide kanten in met wat walnotenolie, zout, peper, italiaanse kruiden en knoflookpoeder (garlic heaven).
Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak de kipfilet gaar.
Snij tijdens het bakken de tomaten in kleine stukjes. Doe de stukjes tomaat in een schaaltje. Bestrooi met wat zout, peper en italiaanse kruiden. Druppel er wat walnootolie over. Vervolgens hak je de walnoten en bosui in kleine stukjes en roer dit door de tomaten mengsel.
Beleg nu de kipfilet met het tomaten mengsel en serveer direct.