Mogelijk ken je ze wel, bruschetta met tomaten op een lekker gegrild broodje. Ik hou er van, de combinatie van een krokant broodje met daarop een tomatensalsa. Nu heb ik daar een alternatief op bedacht om meer focus te hebben op eiwitten en minder koolhydraten. Zo ontstond deze koolhydraatarme kip bruschetta met walnoten. Het is niet zomaar een bruschetta, maar de kip wordt gebruikt als broodje. Daarop een tomatensalsa van bosui, walnoten en walnotenolie. Een verrassende combinatie die je een keer moet proberen.
Deze koolhydraatarme kip bruschetta heb ik gemaakt voor DeNotenshop als ambassadeur zijnde. Dat vind ik erg leuk om te doen, omdat je zo kan variëren met het gebruik van noten. Voor deze kip bruschetta heb ik bewust voor walnoten gekozen, maar hou je liever van pecannoten of paranoten, dan kan dat ook! De walnoot olie is niet overal verkrijgbaar en als je dan toch aan het winkelen bent bij De Notenshop, dan is Sesamolie of avocado olie er ook erg lekker bij.
De koolhydraatarme kip bruschetta alleen voor het avondeten?
Je kunt ervoor kiezen om nog een salade bij de koolhydraatarme kip bruschetta te serveren, maar als je er met 2 personen van eet, heb je een mooie grote kip bruschetta voor jou alleen. Voeg eraan toe wat jij lekker vindt en wat past binnen jouw voedingsleefstijl, denk aan bloemkoolrijst, normale rijst of een salade. De kip bruschetta is overigens niet alleen lekker voor het avondeten. Voor een lunch is hij ook erg lekker. En als je dit receptje nou wilt maken voor een tapas avondje, dat kan ook. Snij dan de kipfilet in kleine vierkantjes en schep op ieder vierkantje een beetje tomatensalsa. Dan heb je een haps hapjes gemaakt en ook erg leuk om te serveren.
Liever wat anders met kip maken?
Hou je ook zo van kip, maar maak je liever wat anders de koolhydraatarme kip bruschetta? Dan heb ik nog meer kip recept inspiratie op mijn website! Kijk dan ook eens naar:

Koolhydraatarme kip bruschetta met walnoten
Equipment
- snijplank
- Koekenpan
- mes
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 100 gram tomaten
- 1 tl Garlic Heaven green gypsy
- 1 takje bosui
- 1 el walnotenolie
- 30 gram walnoten geroosterd
- peper en zout
- 2 tl italiaanse kruiden
- scheutje olijfolie om in te bakken
Instructies
- Leg de kipfilet tussen twee stukken huishoudfolie. Gebruik een deegroller om de kipfilet platter te maken. Smeer de kipfilets aan beide kanten in met wat walnotenolie, zout, peper, italiaanse kruiden en knoflookpoeder (garlic heaven).
- Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak de kipfilet gaar.
- Snij tijdens het bakken de tomaten in kleine stukjes. Doe de stukjes tomaat in een schaaltje. Bestrooi met wat zout, peper en italiaanse kruiden. Druppel er wat walnootolie over. Vervolgens hak je de walnoten en bosui in kleine stukjes en roer dit door de tomaten mengsel.
- Beleg nu de kipfilet met het tomaten mengsel en serveer direct.