Koolhydraatarme marsepein met chocolade en karamel
Anne Verhoeve
Een combinatie van marsepein, chocolade en karamel. Dat is een combinatie die ik nog niet eerder had gemaakt. Alles suikervrij, maar wel heerlijk zoet zoals echte marsepein hoort te zijn. Door de verschillende structuren in het receptje, krijg je per hap een verrassende combinatie. Deze koolhydraatarme marsepein met chocolade en karamel is een echte traktatie.
Voeg alle ingredienten toe aan een mengkom. Meng dit met je handen tot een egale bal. Als het te droog blijft, kun je er een klein beetje water aan toe voegen. Als het te nat is, voeg je weer wat amandelmeel toe.
Bekleed de egale bal met huishoudfolie en leg voor ca 30 minuten in de koelkast.
Karamel
Voeg alle ingredienten voor de karamel toe aan de steelpan. Laat dit al sudderend indikken. Dit kan ca 5 minuten duren.
Vul de gootsteen met een laagje koud water. Zet de steelpan met de bodem in de gootsteen. Blijf roeren met een garde tot de karamel begint af te koelen en nog dikker wordt. Let op dat het besmeerbaar blijft, stop dus op tijd met roeren.
Chocolade
Smelt de chocolade in de magnetron. Zet het bakje met chocolade eerst voor 30 seconden in de magnetron. Daarna iedere 5 seconden even eruit halen en doorroeren. Als het helemaal gesmolten is, ben je klaar.
Opbouwen van de koolhydraatarme marsepein met chocolade en karamel
Leg een stuk huishoudfolie op de aanrecht. Leg de marsepein hierop en dek af met nog een stuk huishoudfolie. Rol met een deegroller heel dun uit.
Besmeer nu met de gesmolten chocolade en daarna een laag met de karamel. (Mocht de karamel weer te hard geworden zijn, zet je hem weer even kort op het vuur tot het weer zachter wordt. )
Rol nu de marsepein op en bekleed met huishoudfolie. Rol strak aan en leg voor minimaal 1 uur in de koelkast. Daarna kun je hem in stukjes snijden.