Koolhydraatarme marsepein met chocolade en karamel

De combinatie van marsepein, chocolade en karamel klinkt erg zoet en zelf had ik die nooit bedacht. Echter kreeg ik een verzoekje in kader van ‘ gekke ‘ combinaties om deze drie smaken met elkaar te combineren. Eerst dacht ik aan marsepein bolletjes gevuld met karamel en dan gedipt in chocolade. Maar eerlijk, ik had weinig zin in knoeiwerk. Daarom bedacht ik een manier hoe ik deze drie smaken met elkaar kon combineren. Zo moest ik denken aan de methode van de cakerol. Met dat idee in mijn hoofd ging ik aan de slag en toen ontstond dit resultaat voor deze koolhydraatarme marsepein met chocolade en karamel stukjes.

Marsepein of Spijs?

Voor dit recept heb ik gekozen voor een basis recept van marsepein. Marsepein en amandelspijs worden wel eens verward. Echter het grootste verschil zit hem in de verhoudingen. Marsepein is zoeter en fijner van structuur ten opzichte van spijs. Spijs wordt ook sneller verwerkt in recepten en marsepein wordt meer zo gegeten. Deze koolhydraatarme marsepein is gemaakt door Steviala amandelmeel, Steviala Frost, een eiwit en vanille extract met elkaar te mengen. Daarna laat je de marsepein in de koelkast rusten. Sowieso wordt marsepein gedurende de dagen steeds lekkerder. Dit komt omdat de smaken dan goed met elkaar mengen en de smaken nog intenser worden. Om de marsepein met chocolade en karamel te maken, is het belangrijk dat je de marsepein daarna heel dun uitrolt. Ook is het belangrijk dat je chocolade nog gesmolten en vloeibaar is en dat je karamel niet te hard en/of te zacht is.

Hoe maak je deze Koolhydraatarme marsepein met chocolade en karamel?

De suikervrije en koolhydraatarme karamel maak je door roomboter, slagroom, Steviala Ery-Bronze en Steviala Heavenly Dark met elkaar te laten smelten en te laten koken in een steelpan. Het maken van karamel vergt wat ervaring om te weten wanneer je het van het vuur af moet halen. Dit verschilt ook per keer en of je de producten op kamertemperatuur hebt of direct uit de koelkast. Mijn advies is om goed te blijven roeren met een garde en goed te kijken naar de dikte. Als het een dikte heeft gekregen van een kwark, kun je het vuur uitzetten. Zorg er daarna voor dat je de steelpan in een gootsteen zet met een laagje water. Dan ga je hard kloppen met de garde en je zult zien dat de karamel begint in te dikken. Stop zodra het nog besmeerbaar is, maar niet vloeibaar.

Koolhydraatarme marsepein met chocolade en karamel

Hoe maak je die leuke marsepein met chocolade en karamel plakjes?

Nu wordt het tijd voor het opbouwen van je koolhydraatarme marsepein met chocolade en karamel! Je zorgt ervoor dat je marsepein, tussen twee stukken huishoudfolie, uitgerold is tot een dunne rechthoekige vorm. Daarna besmeer je de gesmolten chocolade erop, over de hele marsepein. Vervolgens verdeel je de karamel daar weer bovenop. Rol nu de marsepein op en dek af met huishoudfolie. Laat hem nu voor minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

Je kunt ze per plakje invriezen of op een donker, droge plek en goed ingepakt tot ca 2 weken bewaren. Echter kan ik mij niet voorstellen dat je dat gaat lukken om het zo lang te laten liggen … 😉

Vind je karamel ook zo lekker?

Dan heb je geluk! Wat ik heb inmiddels al een aantal recepten met karamel erin verwerkt. Kijk daar ook zeker eens naar!

Koolhydraatarme marsepein met chocolade en karamel

Koolhydraatarme marsepein met chocolade en karamel

Anne Verhoeve
Een combinatie van marsepein, chocolade en karamel. Dat is een combinatie die ik nog niet eerder had gemaakt. Alles suikervrij, maar wel heerlijk zoet zoals echte marsepein hoort te zijn. Door de verschillende structuren in het receptje, krijg je per hap een verrassende combinatie. Deze koolhydraatarme marsepein met chocolade en karamel is een echte traktatie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 18
calorieën 58 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Marsepein

Karamel

Chocolade

Instructies
 

Marsepein

  • Voeg alle ingredienten toe aan een mengkom. Meng dit met je handen tot een egale bal. Als het te droog blijft, kun je er een klein beetje water aan toe voegen. Als het te nat is, voeg je weer wat amandelmeel toe.
  • Bekleed de egale bal met huishoudfolie en leg voor ca 30 minuten in de koelkast.

Karamel

  • Voeg alle ingredienten voor de karamel toe aan de steelpan. Laat dit al sudderend indikken. Dit kan ca 5 minuten duren.
  • Vul de gootsteen met een laagje koud water. Zet de steelpan met de bodem in de gootsteen. Blijf roeren met een garde tot de karamel begint af te koelen en nog dikker wordt. Let op dat het besmeerbaar blijft, stop dus op tijd met roeren.

Chocolade

  • Smelt de chocolade in de magnetron. Zet het bakje met chocolade eerst voor 30 seconden in de magnetron. Daarna iedere 5 seconden even eruit halen en doorroeren. Als het helemaal gesmolten is, ben je klaar.

Opbouwen van de koolhydraatarme marsepein met chocolade en karamel

  • Leg een stuk huishoudfolie op de aanrecht. Leg de marsepein hierop en dek af met nog een stuk huishoudfolie. Rol met een deegroller heel dun uit.
  • Besmeer nu met de gesmolten chocolade en daarna een laag met de karamel. (Mocht de karamel weer te hard geworden zijn, zet je hem weer even kort op het vuur tot het weer zachter wordt. )
  • Rol nu de marsepein op en bekleed met huishoudfolie. Rol strak aan en leg voor minimaal 1 uur in de koelkast. Daarna kun je hem in stukjes snijden.

Nutrition

Serving: 1plakCalories: 58kcalCarbohydrates: 0.5gProtein: 1.6gFat: 5.2gSaturated Fat: 1.7gMonounsaturated Fat: 0.2gSodium: 0.1mgFiber: 1.9gSugar: 0.4gCalcium: 0.7mgIron: 0.2mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.