Ik geniet altijd van de heerlijke combinatie van smaken in mijn zelfgemaakte krokante koekbodem. De knapperige textuur geeft mij direct een voldaan gevoel. Bovenop deze krokante basis ligt een verleidelijk laagje pecannoten voor een extra crunch. Het hoogtepunt van deze lekkernij is ongetwijfeld de karamel, met zijn rijke en intense smaak. Als finishing touch heb ik alles bedekt met een chocolade ganache, die langzaam smelt in mijn mond! Kortom is dit wat mij betreft de perfecte combinatie!
Verwarm de oven voor op 180 °C hetelucht en bekleed een vierkante bakvorm (20cm) met bakpapier of gebruik een siliconen variant.
Maak de koekbodem door eerst de amandelmeel met geraspte kokos te mengen. Daarna voeg je de roomboter, Heavenly dark, Kristal Sweet vanille en vanille extract toe aan een steelpan. Laat dit op een laag vuurtje smelten. Roer tussendoor door. Als het is gesmolten, zet je het vuur uit en voeg je al roerend het bakpoeder toe. Tot slot spatel je het amandelmeel erdoor. Bak de koekbodem 10 min. in de oven en laat daarna de koekbodem buiten de oven volledig afkoelen.
Maak de karamel door alle ingrediënten voor het karamel in een steelpan te doen. Laat dit vervolgens al kokend indikken. Roer af en toe goed door. Afhankelijk van de dikte van je pan, de hoogte van je vuur en hoe koud je ingrediënten waren, kan het zeker 10 a 15 min duren voordat het begint in te dikken. Zet vervolgens het vuur uit. Laat de karamel 5 minuten afkoelen voordat je het op de bodem schenkt.
Pak de bakvorm erbij en verdeel de pecannoten over de koekbodem. Schenk daarop de karamel en verdeel gelijkmatig. Zet de bakvorm 2 uur in de koelkast.
Smelt de chocolade met roomboter au-bain-marie. Roer goed door tot er een chocolade ganache ontstaat. Zet de bakvorm 1 uur terug in de koelkast.
Notities
Tips: Verwarm een scherp mes en snijd daarna de koek in 3x4 stukken. Bewaar de koeken max 7 dagen in een afgesloten trommel op een koele plek of in de koelkast.