Koolhydraatarme pecannoten karamel bars

Ken je dat gevoel, dat je ineens zin krijgt in lekkere romige karamel? Maar toch nog een lekkere bite erin wilt hebben? Dat gevoel kreeg ik gisteren. Ik had zin in lekkere karamel blokjes met pecannoten en een krokant koekje. Dit heb ik samen gebracht en zo ontstonden deze koolhydraatarme pecannoten karamel bars! Mocht je meer inspiratie zoeken voor noten en karamel, dan zijn deze koolhydraatarme karamel notenrepen ook wat voor jou! En een nieuw recept, namelijk de koolhydraatarme s’mores karamel koeken.

koolhydraatarme pecannoten karamel bars

Ingredienten voor de pecannoten karamel bars

Krokante koek
Karamel
Topping

Bereidingswijze pecannoten karamel bars

Koek

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden hete lucht. Vervolgens meng je het amandelmeel met de geraspte kokos. Voeg daarna de roomboter, sweet & gold, kristal sweet vanille en vanille extract toe aan een steelpan. Laat het vervolgens smelten. Daarna voeg je al roerend het bakpoeder toe. Zet vervolgens het vuur uit en roer het amandelmeel en geraspte kokos toe. Daarna leg je een stuk bakpapier op je bakplaat. Schep het beslag van de koek op de bakplaat en verspreid, ca 1cm dikte. Bak vervolgens de koek voor 10 minuten in de oven, draai halverwege de bakplaat even om. (Bij mijn oven gaat het achterin vaak sneller). Daarna haal je de koek weer uit de oven en laat buiten de oven volledig afkoelen.

Karamel laag voor de pecannoten karamel bars

Voeg de ingrediënten voor de karamel toe aan een steelpan. Laat dit al roerend koken. Blijf roeren tot het indikt. Zet daarna het vuur uit en laag de karamel een beetje afkoelen. Roer daarna nog eens goed door. Je karamel is nu klaar voor het opbouwen van de koolhydraatarme pecannoten karamel bars.

Opbouwen van de koolhydraatarme pecannoten karamel bars

Bekleed een vierkante bakvorm 15×15 met bakpapier. Verdeel helft van de krokante koek op de bodem van de bakvorm. Daarna verdeel je de helft van de pecannoten over de bodem. Vervolgens verdeel je helft van de karamel eroverheen. Daarna herhaal je de stappen tot alles op is. Zet je bakvorm in de koelkast en wacht ca 1-2 uurtjes tot de karamel hard is geworden.

Chocolade smelten

Smelt de chocolade volgens de au-bain-marie methode. Je zet een steelpan met een laagje water op het vuur. Op de pan zet je een schaaltje met de chocolade en de roomboter. Je chocolade smelt door de stoom die aan de onderkant van je schaaltje. Verdeel daarna de chocolade over je bakvorm. Zet opnieuw terug in de koelkast voor ca 1 uurtje. Daarna maak je een scherpe mes warm en snij daarna de koolhydraatarme pecannoten karamel bars in 9 blokken.

Voedingswaarden per blokje pecannoten bar

Kcal: 300
Kh: 2.8
Vet: 29.5
Ei: 2.5

Heb je een koolhydraatarme pecannoten karamel bars gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @anne.funandhealthyfood

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.