Een uitdaging om marshmallows met Snickers te combineren. Het leek mij leuker om er echt marshmallows van te maken met de smaken van een Snickers, maar met de uiterlijk van echte snickers! Zo ontstonden deze koolhydraatarme Snickers marshmallows!
Smelt 40 gram dark melties met 5 gram kokosolie. (bijvoorbeeld in de magnetron of via de au-bain-marie methode). Roer dit nu goed door en verdeel over de bodem van je bakvorm. Als je geen siliconen bakvorm hebt, zorg dan dat je de bakvorm bekleed met bakpapier. Zet de bakvorm in de koelkast.
Marshmallow laag
Voeg het water, pindakaas en kristal sweet toe aan een steelpan. Laat het smelten. Voeg daarna de gelatine poeder en xanthaangom al roerend toe. Blijf roeren tot alles gesmolten is.
Klop de eiwitten stijf op en giet daarna in een langzaam dun straaltje de inhoud van de steelpan toe aan de eiwitten. Klop dit daarna ca 3 minuten op.
Schep de marshmallow laag op de chocolade bodem van de bakvorm.
Karamel laag
Week de gelatine blaadjes in een laagje water.
Doe de roomboter, slagroom, pindakaas en Ery-Bronze in een steelpan. Laat het geheel sudderen en roer af en toe door. Het kan tussen de 5 a 10 minuten duren tot de karamel begint in te dikken. Zet dan het vuur uit en voeg al roerend de gelatine blaadjes erbij. Spatel tot slot de pinda's er doorheen.
Schep de karamel laag op de marshmallow laag en verdeel gelijkmatig. Zet daarna voor ca 2 uur in de koelkast.
Topping
Smelt 100 gram dark melties en 10 gram kokosolie. Verdeel de chocolade over de karamel laag. Zet daarna nog eens terug in de koelkast voor 30 min a 1 uur. Daarna in ca 8x2 blokken snijden met een warm mes.