Koolhydraatarme snickers marshmallows

Snickers en marshmallows? Die combinatie had ik nog niet eerder gehoord. Tot ik via instagram een bericht had geplaatst of mensen leuke nieuwe en of gekke ideeën hadden. Zo kwam ook deze inzending voor Snickers en marshmallows. Ik had geen zin om echte Snickers te maken met een klein laagje marshmallow, dat vond ik te makkelijk. Daarom bedacht ik dat ik er koolhydraatarme snickers marshmallows van ging maken. Met de uiterlijk van echte Snickers maar met de structuren van een marshmallow. Voor dit recept heb ik gekozen om geen marshmallow vervangers te gebruiken, maar echt volledig zelf gemaakte marshmallows.

Gelatinepoeder en Xanthaangom voor de koolhydraatarme snickers marshmallows?

Het recept lijkt ingewikkelder dan dat het uiteindelijk was. Marshmallows maken is niet zo moeilijk. Je hebt alleen een paar basis ingrediënten die je in huis kunt halen. Denk aan de gelatine poeder en xanthaangom. De gelatinepoeder wordt gebruikt om de eiwitten stijf te krijgen en de xanthaangom zorgt in combinatie met de gelatinepoeder voor de fluffy structuur van de eiwitten en dus de marshmallows! Zelf bestel ik dit soort producten altijd bij Afvallenmetbregje. Het voordeel is dat je bijna alle ingrediënten voor dit recept daar kunt bestellen. Daarnaast gebruik je van de gelatine poeder en de xanthaangom maar kleine hoeveelheden per keer. Daardoor doe je lang met een potje en heb je je investering eruit! Ditzelfde geldt voor de Steviala Kristal Sweet. Doordat de zoetkracht zo zoet is, heb je minder nodig in recepten. Dan kun je extra lang doen. Je hebt deze producten wel echt nodig om de Koolhydraatarme Snickers marshmallows te maken.

koolhydraatarme snickers marshmallows met suikervrije chocolade

Bakvorm en bodem

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de siliconen vierkante bakvorm (19x18cm) van Cooxwunderform. Het is ontzettend handig omdat je hem niet hoeft in te vetten en je hoeft geen bakpapier meer te gebruiken. Als je deze bakvorm niet hebt, raad ik je aan om de bakvorm te bekleden met bakpapier. Voor de bodem van dit recept heb ik gekozen om alvast een laagje gesmolten suikervrije chocolade toe te voegen. Ook voor de chocolade raad ik de Steviala Dark Chocolate melties aan. Suikervrij en koolhydraatarm, zonder gekke toevoegingen! Alvast sorry, want ze zijn ook lekker om zo op te snoepen … 😉 . Je kunt ook kiezen om de Milk melties te gebruiken voor dit recept, let dan wel op dat de koolhydraten per reep van deze Snickers marshmallows wat hoger worden.

Hoe maak je dan de marshmallow laag?

De marshmallow laag maak je door een vloeibaar prutje te maken van gelatinepoeder, xanthaangom, water, kristal sweet en pindakaas. Eerst doe je de water, pindakaas en kristal sweet in een steelpan en laat het smelten. Daarna voeg je al roerend de xanthaangom en gelatinepoeder toe. Je krijgt nu een vloeibare substantie. Zet nu het vuur uit en begin met het opkloppen van de eiwitten. Als de eiwitten opgeklopt zijn, voeg je heel rustig in een klein straaltje de vloeibare substantie toe. Klop dit daarna voor ca 3 minuten verder romig op. Schep daarna snel de marshmallow laag in de bakvorm.

Hoe maak je de Snickers karamel laag?

De snickers karamel laag voor de koolhydraatarme Snickers marshmallows maak je ook heel simpel. Zorg er eerst voor dat je de gelatine blaadjes weekt in koud water voor minimaal 10 minuten. Doe vervolgens de roomboter, slagroom, pindakaas en Ery-Bronze in een steelpan. Laat dit daarna al kokend en al roerend indikken. Dit kan zo’n 5 minuten duren. Daarna voeg je al roerend de gelatine blaadjes erbij. Tot slot hak je de pinda’s grof en dit roer je daarna door de Snickers karamel. De karamel laag is nu klaar om op de marshmallow laag te verdelen. Nu heb je weer even geduld nodig, want nu zet je hem een tijdje in de koelkast tot de pindakaas karamel laag is afgekoeld en stijf is geworden.

Suikervrije chocolade topping

Tot slot smelt je het laatste beetje chocolade en kokosolie voor de topping. Zet vervolgens weer in de koelkast en als dit hard is geworden, kun je de repen gaan aansnijden! Zelf heb ik gekozen voor een paar kleine smalle repen 18 a 20 repen kun je er zeker van maken!

koolhydraatarme snickers marshmallows met suikervrije chocolade

Eet het niet als echte Snickers!

Ik ben erg benieuwd wie dit recept gaat maken en hoe je het vindt! Het is erg belangrijk om te weten dat je het qua structuren niet moet eten met het idee dat je hapt in een Snickers. Qua smaken komt het overeen, maar qua structuur eet je echt een marshmallow!

Wist je dat ik al wat vaker dingen heb gemaakt met Snickers?
koolhydraatarme snickers marshmallows met suikervrije chocolade

Koolhydraatarme Snickers marshmallows

Anne Verhoeve
Een uitdaging om marshmallows met Snickers te combineren. Het leek mij leuker om er echt marshmallows van te maken met de smaken van een Snickers, maar met de uiterlijk van echte snickers! Zo ontstonden deze koolhydraatarme Snickers marshmallows!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 16 porties
calorieën 142 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Marshmallow laag

Karamel laag

 • 75 gram roomboter ongezouten
 • 100 ml slagroom vers
 • 40 gram pindakaas
 • 50 gram Ery-Bronze Steviala
 • 50 gram pinda's ongezouten, gehakt
 • 2,5 blaadje gelatine

Topping

Instructies
 

Bodem

 • Smelt 40 gram dark melties met 5 gram kokosolie. (bijvoorbeeld in de magnetron of via de au-bain-marie methode). Roer dit nu goed door en verdeel over de bodem van je bakvorm. Als je geen siliconen bakvorm hebt, zorg dan dat je de bakvorm bekleed met bakpapier. Zet de bakvorm in de koelkast.

Marshmallow laag

 • Voeg het water, pindakaas en kristal sweet toe aan een steelpan. Laat het smelten. Voeg daarna de gelatine poeder en xanthaangom al roerend toe. Blijf roeren tot alles gesmolten is.
 • Klop de eiwitten stijf op en giet daarna in een langzaam dun straaltje de inhoud van de steelpan toe aan de eiwitten. Klop dit daarna ca 3 minuten op.
 • Schep de marshmallow laag op de chocolade bodem van de bakvorm.

Karamel laag

 • Week de gelatine blaadjes in een laagje water.
 • Doe de roomboter, slagroom, pindakaas en Ery-Bronze in een steelpan. Laat het geheel sudderen en roer af en toe door. Het kan tussen de 5 a 10 minuten duren tot de karamel begint in te dikken. Zet dan het vuur uit en voeg al roerend de gelatine blaadjes erbij. Spatel tot slot de pinda's er doorheen.
 • Schep de karamel laag op de marshmallow laag en verdeel gelijkmatig. Zet daarna voor ca 2 uur in de koelkast.

Topping

 • Smelt 100 gram dark melties en 10 gram kokosolie. Verdeel de chocolade over de karamel laag. Zet daarna nog eens terug in de koelkast voor 30 min a 1 uur. Daarna in ca 8x2 blokken snijden met een warm mes.

Nutrition

Serving: 1reepCalories: 142kcalCarbohydrates: 1.5gProtein: 3.7gFat: 12.3gSaturated Fat: 5.7gPolyunsaturated Fat: 0.3gMonounsaturated Fat: 1.1gSodium: 1.4mgFiber: 4.2gSugar: 0.9gCalcium: 3.6mgIron: 0.8mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, De Notenshop, dirtyketo, Food, Foodblogger, Foodphotography, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Please follow and like us:

2 Comments

 1. Ik wil dit niet zelf maken maar kopen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.