Koolhydraatarme aardbei yoghurt ijsjes

Met de zomer in het vooruitzicht is het heerlijk om af te koelen met een ijsje. Helaas bevatten normale ijsjes veel suikers en zijn hoog in koolhydraten. Daarom maakte ik voor Steviala deze heerlijke koolhydraatarme aardbei yoghurt ijsjes.

Door het gebruik van suikervervangers, zijn deze ijsjes suikervrij. In dit recept is er daarom gekozen voor de stevia druppels bourbon-vanille en Steviala Kristal Sweet. De smaak van de stevia druppels bourbon-vanille zorgen voor een zoete vanille smaak. Ook kan er gekozen worden voor andere sweetdrops van Steviala.

De bereiding van deze ijsjes is makkelijk, waardoor het een snel en simpel recept is. De koolhydraatarme aardbei yoghurt ijsjes zijn daarom ideaal om op een vrijdag te maken zodat je heel het weekend kan genieten.

Heb je nog aardbeien over en je weet niet wat je ermee kan doen? Dan vind je de aardbei zandgebak of de cupcakes met botercrème wel interessant!

Voedingswaarden

De voedingswaarden totale recept:

koolhydraten: 16,4 | eiwitten: 15,4 | vetten: 5 | calorieën: 181

De voedingswaarden per ijsje (6 stuks):

koolhydraten: 2.7 | eiwitten: 2.5 | vetten: 0.8 | calorieën: 30.2

Recept koolhydraatarme aardbei yoghurt ijsjes

Het recept voor de koolhydraatarme aardbei yoghurt ijsjes is te vinden op de website van Steviala. Klik hier voor het recept.

Producten

  • stevia druppels bourbon-vanille
    Stevia druppels met bourbon vanille smaak bevat Steviolglycosiden (98%), natuurlijk aroma, water, vitamine C en glycerine. De suikervervanger heeft geen invloed op het glucosegehalte in het bloed waardoor het goed past in een koolhydraatarm en suikervrij levensstijl. De zoetheid van 1 druppel is vergelijkbaar met 1 gram suiker.
  • Steviala Kristal Sweet
    Kristal Sweet bevat steviolglycosiden (98%) en Erythritol. Het heeft de structuur van kristal suiker. De zoetheid van Kristal Sweet is ongeveer 1,5 a 2 keer zoeter ten opzichte van normale suiker. In mijn recepten gebruik ik vaak de verhouding 2 a 2,5 keer zoeter ten opzichte van normale suiker. Proef daarom tijdens het bereiden van een gerecht altijd even of je het beslag zoet genoeg vindt. Tijdens het bakken neemt de zoetkracht wat af, houdt hier rekening mee.

Social Media

Tot slot wil ik graag weten als je dit recept gemaakt hebt. Dan vind ik het erg leuk als je @anne.funhealthyfood tagt op Instagram. Delen op Facebook kan ook op de pagina www.facebook.com/lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.