Koolhydraatarme brosse pepernoten

Iedereen kent de kruidnoten en pepernoten inmiddels wel. Je hebt daar ook zoveel varianten van. Bijvoorbeeld de koolhydraatarme pepernoten. Echter wilde ik een combinatie tussen de speculaasbrokken en pepernoten maken. Zo ontstonden de koolhydraatarme brosse pepernoten! De smaak van pepernoten maar met de brosheid van de speculaasbrokken. Lekker om zo op te snoepen, gedipt in chocolade of als versiering op taarten. Kortom, ook tijdens het sinterklaasfeest kun jij suikervrij, glutenvrij én koolhydraatarm genieten. Benieuwd naar alle Sinterklaas recepten? Bekijk ze hier!

koolhydraatarme brosse pepernoten

Ingrediënten koolhydraatarme brosse pepernoten

koolhydraatarme brosse pepernoten

Bereiding van de pepernoten

Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht. Vervolgens smelt je de kokosolie. Daarna voeg je alle ingrediënten in een mengkom en mix het geheel goed door. Maak vervolgens ca 50 kleine balletjes van zo’n 4 gram per stuk. Leg daarna de ballen op een bakpapier en zorg dat ze een beetje afstand hebben van elkaar. Vervolgens bak je de koolhydraatarme brosse pepernoten voor 25 minuten in de oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen. Zodra de brosse pepernoten afgekoeld zijn, worden ze bros en krokant. Bewaar ze vervolgens in een afgesloten bak.

Voedingswaarden

Met dit recept kun je ca 50 koolhydraatarme brosse pepernoten maken. De voedingswaarden zijn per brosse pepernoot.
Kcal: 21.9
Kh: 0.18
Ei: 0.45
Vet: 2.1

Heb je de koolhydraatarme pepernoten gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.