Koolhydraatarme speculaas cake

Het heerlijk avondje is gekomen. En daar past een heerlijk stukje koolhydraatarme speculaas cake bij! Een lekker koolhydraatarm, suikervrij én glutenvrij tussendoortje voor het Sinterklaasfeest! Je kunt ervoor kiezen om een taartvorm te gebruiken of vierkante cakeblik. Kies dan wel voor een formaat van ongeveer 20cm. Dan krijg je een mooi dunne cake. De cake alleen is erg saai en daarom maakte ik er een vrolijk Sinterklaas feestje van. De topping is met o.a. zelfgebakken koolhydraatarme brosse pepernoten, stukjes koolhydraatarme Taai Taai, stukjes suikervrije chocolade én een lekkere frosting. Kortom… genoeg om nieuwsgierig van te worden, toch? Lees snel verder hoe ook jij deze koolhydraatarme speculaas cake op tafel tovert! Benieuwd naar alle sinterklaas recepten? Bekijk ze dan hier.

koolhydraatarme speculaas cake

Ingrediënten koolhydraatarme speculaas cake

Speculaas cake
Frosting
Topping
Benodigdheden
koolhydraatarme speculaas cake

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Klop daarna de roomboter romig op. Vervolgens voeg je de Ery-Bronze eraan toe. Daarna voeg je al kloppend 1 voor 1 de eieren eraan toe. Tot slot voeg je de overige ingrediënten toe. Schep vervolgens het beslag in een bakvorm en bak voor 50 a 55 minuten in de oven. Laat daarna de koolhydraatarme speculaas cake volledig afkoelen voordat je verder gaat met de topping.

Topping

Meng de Frost met het slagroom. Vervolgens verdeel je de Taai Taai, Brosse pepernoten en chocolade over de speculaas cake. Tot slot verspreid je de Frosting eroverheen. Bewaar de koolhydraatarme speculaas cake vervolgens in de koelkast.

Voedingswaarden

De speculaas cake is op veel manieren te snijden. In punten, zoals op de foto, kun je 12 punten cake snijden. De voedingswaarden zijn per punt. (zonder topping/frosting!)
Kcal: 231.5
Kh: 1.4
Ei: 62.2
Vet: 22.0

Heb je de speculaas cake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.