Koolhydraatarme pepernoten cheesecake

Naast de standaard tussendoortjes tijdens het Sinterklaasfeest, is het ook leuk om te experimenteren! Met behulp van de zelfgemaakte koolhydraatarme brosse pepernoten, tover je deze beauty ook op tafel! Namelijk de koolhydraatarme pepernoten cheesecake! En het mooie? Je kan hem ook in de Airfryer maken. De cheesecake heeft een stevige bodem met speculaas smaak. De cheesecake zelf is lekker romig en ook vol van smaak! Je keuken ruikt heerlijk na het maken van dit recept! Tot slot maak je de cheesecake af met frosting en de brosse pepernoten! Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

koolhydraatarme pepernoten cheesecake

Ingrediรซnten voor de pepernoten cheesecake

Bodem
Cheesecake
Topping
Benodigdheden
koolhydraatarme pepernoten cheesecake

Bereiding pepernoten cheesecake

Cheesecake

Verwarm de Airfryer voor op 140 graden. Vervolgens meng je alle ingrediรซnten voor de bodem met elkaar. Druk de bodem daarna uit in de bakvorm. Vervolgens mix je de ingrediรซnten voor de cheesecake vulling romig op. Giet de vulling op de bodem. Daarna bak je de cheesecake voor 60 minuten in de Airfryer. Zet vervolgens de airfryer uit en laat de koolhydraatarme cheesecake afkoelen. Daarna zet je hem een nachtje in de koelkast.

Topping

Haal de cheesecake uit de koelkast. Meng daarna de Frost samen met de slagroom en klop dit goed door. Giet de frosting vervolgens over de cheesecake. Versier daarna de bovenkant met de brosse pepernoten en maak vervolgens af met een swirl van frosting. Bewaar de koolhydraatarme pepernoten cheesecake in de koelkast.

Koolhydraatarm en suikervrij genieten tijdens het Sinterklaasfeest! Dit kan door middel van de koolhydraatarme pepernoten cheesecake.

Tips
Voedingswaarden

Je kunt uit dit recept 8 a 10 punten snijden. De voedingswaarden zijn gebaseerd op 8 stukken en worden weergegeven per punt.
Kcal: 235
Kh: 2.25
Ei: 5.7
Vet: 22

Heb je de pepernoten cheesecake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

3 Comments

 1. Dag Anne,

  Ik heb de taart gemaakt. ๐Ÿ™‚ #schuldvrijsmullen

  Alleen denk ik dat de hoeveelheden van de ingrediรซnten voor de topping wellicht omgedraaid zijn?
  Ik vond 30 ml slagroom errug weinig en het maakte met 50 gr Frost voor een hele stroperige, mierzoete laag (die je dus niet even ‘swirlt’).
  Heb je hier meer reacties op gehad?

  Hartelijke groeten,
  Nanette

  • Anne Verhoeve

   Hey Nanette! Bedankt voor je reactie! Heb die nog niet eerder gehoord, behalve dat het inderdaad snel te zoet is qua Frost topping! Het is een glazuur gemaakt met slagroom ipv water, maar dat zal niet verschil zijn qua zoetheid haha qua dikte misschien wel! Het is altijd even zoeken naar de juiste gewenste dikte qua frosting/topping! Maar zoet is het inderdaad zeker ๐Ÿ™ˆ

   • Dag Anne, dank voor de reactie. Bedoel je te zeggen dat je er ‘gewoon’ wat extra slagroom bij kunt doen totdat het de juiste ‘vloeibaarheid’ heeft?

    PS Bij de benodigdheden moet ook nog een ‘mixer’ staan (om de ‘cheesecake-ingrediรซnten romig op te mixen’). ๐Ÿ™‚

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.