Koolhydraatarme schnitzel met champignonsaus

Een koolhydraatarme schnitzel met champignonsaus klinkt moeilijker dan dat het is. Desalniettemin is het wel een erg lekker gerecht. Door de krokante laag van de kipfilet heb je een lekkere bite. Om deze krokante laag te maken heb ik gebruik gemaakt van de Konzelmann paneermeel. De paneermeel is te verkrijgen in de webshop van afvallenmetbregje.nl. Een verpakking bevat 200 gram koolhydraatarm paneermeel. Je krijgt per 100 gram paneermeel, 6 gram koolhydraten binnen. In een normale paneermeel zit ongeveer 70 gram koolhydraten per 100 gram. Aangezien je maar 50 gram paneermeel gebruikt voor dit recept, past het goed in een recept voor een koolhydraatarme schnitzel met champignonsaus. Dit gerecht is gebaseerd op 2 personen. Vind je de champignonsaus lekker? Eet hem ook eens met een pasta, bekijk snel dit recept.

Ingrediënten voor de koolhydraatarme schnitzel met champignonsaus

 • 2 kipfilets plat geslagen
 • 1 ei
 • 50gr konzelmann paneermeel
 • 50gr amandelmeel
 • ½ citroen
 • 25gr roomboter
 • 200 gr champingons
 • 1 sjalotje
 • 200ml warme bospaddenstoelenbouillon
 • 50gr roomboter
 • 25gr amandelmeel
 • 100ml creme fraiche
 • 2tl arrowroot
 • Zout & peper
 • Bak italiaanse salade van de Jumbo

Bereiding schnitzel met champignonsaus

Champignonsaus

Begin met het maken van de saus. Verhit daarna de roomboter in een diepe pan. Snij vervolgens het sjalotje in kleine stukjes en fruit deze in de roomboter. Snij daarna de champignons in kleine stukjes en voeg dit toe aan de pan. Blijf goed roeren. Schep vervolgens de amandelmeel erbij en roer dit goed door. Voeg daarna de warme bouillon en creme fraiche toe. Laat dit 5 min sudderen voordat je de arrorwroot erdoor roert. Als je saus mooi ingedikt is, voeg je er naar smaak zout & peper aan toe.

Schnitzels

Leg de kipfilet onder een stuk vershoudfolie en sla deze daarna platter met een deegroller. Smeer vervolgens de kipfilets in met de citroensap en bestrooi daarna met wat zout en peper. Verdeel vervolgens de amandelmeel op een bord. Kluts daarna de ei los en leg op een 2e bord en tot slot maak je een 3e bord met paneermeel.

Vervolgens haal je de kipfilet eerst door de amandelmeel, daarna door het ei en tot slot door de paneermeel. Herhaal dit met beide kipfilets. Verhit de 25gr roomboter in een pan en bak de schnitzels hierin gaar. Of gebruik een airfryer op 180graden en bak dit dan voor 15min. Serveer tot slot de schnitzel met de saus en bak sla.

 

Veel liefs,

p.s. Heb je de koolhydraatarme schnitzel met champignonsaus gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op Social Media. Dit kan via Facebook of via Instagram door @anne.funhealthyfood te taggen!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.