Suikervrije Rocky Road chocolade

Deze suikervrije rocky road chocolade zijn zo ontzettend de moeite waard! Ze smelten in je mond en zorgen voor een heerlijke smaak sensatie. Door de verschillende structuren in de chocolade, heb je bij iedere hap een verrassing. Door het gebruik van de Damhert Wafels uit de webshop van Afvallenmetbregje.nl heb je een wafel zonder toegevoegde suikers. Ze maken gebruik van Tagatose en dat is een zoetstof die ontwikkeld is door Damhert zelf. Dit heeft bijna geen glycemische index, hierdoor heeft het weinig effect op je bloedsuikerspiegel. Als je de netto koolhydraten wilt berekenen kun je de polyolen van het totaal gehalte koolhydraten aftrekken. De netto koolhydraten per wafel is 7,1 gr koolhydraten. Ditzelfde geldt voor de spekjes en chocolade. Als je een ketogeen dieet volgt, past dit niet in je dieet. Mocht je alleen letten op lage (netto) koolhydraten en het vermijden van suikers, dan is dit een heerlijk recept! Met dit recept kun je 30 stukjes rocky roads verkrijgen. De voedingswaarden van dit recept is per stuk als volgt: 4.1 khd , 1.3 ei , 7.2 vet , 86 kcal

Liever een kleurrijke variant maken? Wat dacht je van de lowcarb Roacky Road fudge met Endulge candies?

Suikervije Rocky road chocolade

Ingrediënten voor de suikervrije Rocky Road chocolade

Bereiding Suikervrije Rocky Road chocolade

Doe de chocolade, kokosolie, roomboter, amandelpasta en roomboter in een steelpannetje en laat het geheel al roerend smelten. Vervolgens voeg je al roerend de vanille extract toe. Zet daarna het vuur uit.

Hak vervolgens de wafels, noten en spekjes in stukje. Daarna voeg je 2/3e deel van de wafels, noten en spekjes toe aan de chocolade. Vervolgens schep je dit goed door de chocolade. Bekleed daarna een bakvorm of ovenschaal van 20cm met bakpapier.

Schep het chocolademengsel in de bakvorm. Verdeel tot slot de rest van de wafels, spekjes en noten over de bovenkant. Zet daarna de bakvorm voor minimaal 2uur in de koelkast of tot dat de chocolade hard geworden is.

Vervolgens kun je de suikervrije rocky road chocolade in 30 blokjes snijden. Bewaar ze in de koelkast.

Suikervrije rocky road chocolade

Alvast eetsmakelijk! Ze zijn té lekker waardoor het gevaarlijk kan zijn. Mocht je jezelf niet vertrouwen, maak dan maar de helft van het recept. Dit is een gratis tip ;). Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het erg leuk om dat terug te zien op Social Media! Je kunt mij taggen op Instagram met @anne.funhealthyfood.

Liefs,

Anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.