Blog: Koolhydraatarm weekmenu 1

Koolhydraatarm weekmenu 1

Een koolhydraatarm weekmenu is niet alleen handig maar ook overzichtelijk! Hierin neem ik jullie mee in wat er deze week bij ons het menu heeft gestaan. Naast de recepten deel ik ook een boodschappenlijst die je kunt gebruiken. Het weekmenu bestaat uit 5 dagen, zodat je in het weekend zelf je menu kunt invullen. Een goede planning zorgt ervoor dat je gericht aan de slag kunt gaan met je koolhydraatarme levenstijl. In dit weekmenu is er gebruik gemaakt van de koolhydraatarme pasta’s van Dreamfields. Deze pasta’s zijn verkrijgbaar bij de webshop van Afvallen met Bregje. De Dreamfields pasta heeft een perfecte smaakt, je proeft geen verschil met “normale” pasta. De voedingswaarden van de Dreamfields pasta zien er als volgt uit:

Per 100 gr droge pasta
Koolhydraten: 41 gram per portie

(waarvan een groot gedeelte niet opneembaar doordat ze ingekapseld zitten)

73 gr
– waarvan vezels 5 gr 9 gr
—- waarvan oplosbare vezels 3 gr 5 gr
—- waarvan nietoplosbare vezels 2 gr 4 gr
– waarvan suikers 1 gr 1,78 gr
Eiwitten: 7 gram per portie 12,5 gr

Doordat een groot deel van de koolhydraten niet opgenomen worden in het lichaam, is het een koolhydraatarm product. Echter mocht je ketogeen eten, dan past dit product niet in je levensstijl. Je kunt er dan voor kiezen om bijvoorbeeld courgetti te gebruiken i.p.v. de Dreamfields pasta’s .

Koolhydraatarm weekmenu

Maandag

Op maandag aten wij een koolhydraatarme prei ovenschotelDit recept is makkelijk te maken en smaakt nog eens heerlijk. Met deze hoeveelheden kun je er met 4 mensen van eten. Echter kun je ook een deel invriezen of een deel meenemen als lunch voor de volgende dag. Dit laatste is wat ik heb gedaan. Koud is dit gerecht ook erg lekker! 

koolhydraatarme prei ovenschotel

Dinsdag

Op dinsdag hebben wij genoten van de koolhydraatarme schnitzel met champignonsausDoor de krokante laag van de kipfilet heb je een lekkere bite. Om deze krokante laag te maken heb ik gebruik gemaakt van de Konzelmann paneermeel. De paneermeel is te verkrijgen in de webshop van afvallenmetbregje.nl. Een verpakking bevat 200 gram koolhydraatarm paneermeel. Je krijgt per 100 gram paneermeel, 6 gram koolhydraten binnen. In een normale paneermeel zit ongeveer 70 gram koolhydraten per 100 gram. Aangezien je maar 50 gram paneermeel gebruikt voor dit recept, past het goed in een recept voor een koolhydraatarme schnitzel met champignonsaus. Dit gerecht is gebaseerd op 2 personen. Echter omdat ik wist dat wij de volgende dag de pasta met champignonsaus zouden eten, heb ik het recept voor de saus verdubbeld en de helft bewaard in de koelkast. 

koolhydraatarme schnitzel met champignonsaus

Woensdag

Zoals op dinsdag al beschreven stond, aten we vanavond de koolhydraatarme pasta met champignonsaus. Dit recept is een snel en makkelijk recept om te maken. De smaak en structuur van de Dreamfields pasta is niet te onderscheidden van de niet koolhydraatarme variant. De cobourgerham zorgt voor een lekkere zoute bite. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om hier ook sla bij te eten. Daardoor krijg je voldoende groentes binnen dan wanneer je alleen de pasta zou eten. 

koolhydraatarme pasta met champignonsaus

Donderdag

Vanavond aten we deze koolhydraatarme sushi pokebowl. Het ziet er ingewikkeld uit, maar het is een snel en makkelijk recept. Koolhydraatarm en sushi? ja, die combinatie is zeker mogelijk! In plaats van sushi rijst wordt er gebruik gemaakt van bloemkoolrijst. De bloemkoolrijst kun je zelf maken of gebruik maken van de kant en klare bakken die de supermarkten verkopen. Zelf gebruik ik de bloemkoolrijst van de Lidl. Je kunt je pokebowl vullen met allemaal dingen die jij zelf lekker vindt.

koolhydraatarme sushi pokebowl

Vrijdag

Tot slot op aten we vanavond de koolhydraatarme portobello hamburger.  De grote portobello champignons zijn een goede en gezonde vervanger voor een broodje. Kort grillen in een pan is al voldoende om ze te kunnen eten. Door het gebruik van de portobello champignon is het gerecht koolhydraatarm en past daarom goed in een koolhydraatarme levensstijl. De champignons zorgen voor een verzadigd gevoel na het eten. Behalve dat het lekker smaakt, ziet het er nog eens leuk uit om te serveren.

koolhydraatarme broodje hamburger

Boodschappenlijst

vlees groenten/fruit zuivel overig
500 gram gehakt

2 kipfilets

150 gram spekjes

2 plakken cobourgerham

4 hamburgers (ca 200 gram)

100 gram zalmfilet

100 gram garnalen

450 gr prei

1 rode paprika

1 gele paprika

2 teentjes knoflook

200 gr sla mix

1 Citroen

400 gram champignons

2 sjalotje

Bak italiaanse salade (jumbo)

300 gram bloemkoolrijst (lidl)

1 avocado

50 gram komkommer

100 gram pittige rauwkost mix met radijs (plus)

2 grote portobello champignons (AH)

1 ui

100 gram groenten frietjes (Lidl)

200 ml slagroom

7 eieren

Geraspte kaas

125 gram roomboter

200 ml creme fraiche

2el mayonaisse

2 el tandoori kruiden (jumbo)

Zout & peper

Olijfolie

Paneermeel konzelmann

150 gram Amandelmeel

400 ml bospaddenstoelenbouillon

4 tl arrowroot

100 gram Dreamfields pasta

3 el rijstazijn

2 tl Steviala ery-pure

Heb je een gerecht gemaakt uit dit koolhydraatarm weekmenu? Dan zou ik het leuk vinden als je dat doet delen op Social Media! Dit kan via Instagram door @anne.funhealthyfood te taggen.

Binnenkort komt er weer een nieuw koolhydraatarm weekmenu online! Hou de website, Instagram en mijn Facebookpagina in de gaten!

Liefs,

handtekening

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.