Koolhydraatarme kip shoarma ovenschotel

Zoals jullie inmiddels hebben kunnen zien, ik hou van ovenschotels! Snel en makkelijk te maken, even in de oven en je kunt smullen! Daarom vind ik deze koolhydraatarme kip shoarma ovenschotel ook weer een succesje! De kipshoarma is zo te verkrijgen bij de Albert Heijn. Daardoor hoef je de kip niet eerst zelf te kruiden! De voedingswaarden zijn weer erg fijn en laag in koolhydraten. De ovenschotel is gebaseerd op een grote schaal voor 4 personen. Wat niet op gaat, kun je invriezen. Echter kun je er ook voor kiezen om het de volgende dag als lunch op te eten.

koolhydraatarme kip shoarma ovenschotel

Ingrediënten voor de koolhydraatarme kip shoarma ovenschotel

 • 400 gram kipshoarma (Albert Heijn)
 • 150 ml slagroom
 • 2 eieren
 • 15 gram roomboter
 • 2 paprika’s
 • 1 ui
 • 250 gram champignons
 • handje vol geraspte kaas
 • zout & peper
 • optioneel: shoarma kruiden
 • extra lekker erbij: gemengde sla mix

Bereiding van de kip shoarma ovenschotel

Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden. Vervolgens ga je de champignons, ui en paprika in kleine stukjes snijden. Bak dit daarna in een koekenpan met de roomboter. Blijf tussendoor goed doorroeren. Bak tegelijkertijd in een andere pan de kipshoarma gaar. Als de champignons gebakken zijn, zet je het vuur uit. Ditzelfde doe je ook bij de kipshoarma.

Vervolgens ga je de eieren met slagroom, zout, peper en de shoarma kruiden opkloppen tot een egaal mengsel. Pak daarna een ovenschaal en verdeel hier de kipshoarma en champignon mengsel in. Tot slot giet je het eimengsel toe en verdeelt de geraspte kaas erover.

Bak daarna voor 20 minuten in de oven.

Serveer de koolhydraatarme kip shoarma ovenschotel met een flinke hand vol sla. Mocht je de knoflooksaus missen, kun je altijd gebruik maken van de Fancy Garlic saus uit de webshop van www.afvallenmetbregje.nl of maak hem zelf!

Liever zin in een andere ovenschotel? Bekijk dan snel deze eens!

Heb je een van deze recepten gemaakt? Laat het mij weten via de commentaar of via Social Media! Je kunt mij taggen door @anne.funhealthyfood te gebruiken.

Please follow and like us:

3 Comments

 1. Wat een verrukkelijk recept! Gaan we zeker vaker maken.

 2. Ziet er heerlijk uit! Alleen lusten wij geen champions nog andere tips om erdoor te doen?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.