Koolhydraatarme en suikervrije chocolade karamel koeken

Je ziet ze overal op het internet, de gelaagde koeken. Met dit recept heb ik er suikervrije chocolade karamel koeken van gemaakt. Naast dat ze suikervrij zijn, zijn het ook koolhydraatarme koeken. Tevens heb je er geen oven nodig! Een heerlijke koeklaag met daartussen karamel fudge en op de top chocolade. Een combinatie waar je een moord voor zou doen… 😉 De koeken bewaar je in de vriezer. Zodra je een stukje wilt, haal je er een uit de vriezer en na een paar minuutjes kun je ervan genieten.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van onder ander Steviala Sweet bee. De Sweet Bee is een suikervrije honing vervanger met stevia. Tevens is er gebruikt gemaakt van Choco Loco kruiden van Green Gypsy. Speciaal ontwikkeld voor chocolade liefhebbers. Een lekkere combinatie van cacao en specerijen.

Suikervrije chocolade karamel koeken

Ingrediënten voor de koolhydraatarme chocolade karamel koeken

Bodem
karamel laag
Chocolade laag

Bereidingswijze voor de suikervrije chocolade karamel koeken

Bodem

Start met het maken van de bodem. Meng eerst met een mixer alle ingrediënten van de bodem. Vervolgens pak je een siliconen bakvorm van 20 centimeter lang en 10 cm breed. Druk vervolgens het deeg stevig in de bakvorm. Zet de bakvorm daarna in de koelkast en ga verder met de karamel laag.

Karamel laag

Voor de karamel laag pak je er een steelpannetje bij. Doe vervolgens alle ingrediënten in de steelpan en laat dit op een laag vuurtje smelten. Daarna blijf je het doorroeren tot het een homogeen mengsel is geworden. Pak daarna de bakvorm weer uit de koelkast. Giet vervolgens de karamel laag over de bodem en verdeel gelijkmatig. Zet de bakvorm vervolgens in de vriezer voor 30 minuten.

Chocolade laag

Tot slot ga je aan de slag met de chocolade laag. Doe de kokos olie, pure chocolade, slagroom en de stevia druppels in een steelpan. Vervolgens laat je dit op een laag vuurtje smelten. Roer daarna goed door en voeg al roerend de cacao toe. Blijf dit vervolgens door roeren tot er een homogeen mengsel ontstaat. Haal daarna de bakvorm weer uit de vriezer en giet de chocolade laag erop. Zet tot slot in de vriezer voor minimaal 4 uur. Daarna kun je de koolhydraatarme en suikervrije chocolade karamel koeken in stukken snijden.

Bewaar de koeken in de vriezer. Haal bij serveren minimaal 5 minuten van te voren uit de vriezer. Je koeken zijn dan goed eetbaar. Bevoren zijn ze ook aan te raden. Je krijgt dan een soort chocolade karamel ijs koeken!

Voedingswaarden voor de koolhydraatarme chocolade karamel koeken

Voor het totale recept
kcal: 2313 | koolhydraten: 39.1 | eiwitten: 43,3 | vet: 106,5

Per stuk (van de 20)
kcal: 115,7 | koolhydraten: 1.9 | eiwitten 2.1 | vet: 5.3

Liever een ander soort tussendoortje? Wat dacht je van de suikervrije rocky roads?

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het altijd leuk om dat te horen! Je kunt mij taggen op social media. Via instagram met @anne.funhealthyfood en via Facebook!

Veel liefs,

Anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.